Academia de Politie, “decapitata” de ministrul Carmen Dan! Rectorul si prorectorul au demisionat, dupa punerea sub acuzare de catre DNA in dosarul amenintarii cu moartea a jurnalistei Emilia Sercan

Rectorul si prorectorul Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti au demisionat din functii, la cererea ministrului de Interne, Carmen Dan, dupa ce, ieri, au fost pusi sub acuzare in dosarul amenintarii cu moartea a jurnalistei Emilia Sercan.


In aceste conditii, in perioada urmatoare, pana la imputernicirea unui nou rector si a unui nou prorector, comanda institutiei va fi asigurata de catre prorectorul Veronica Stoica.

Rectorul Adrian Iacob (foto) si prorectorul Petrica Mihail Marcoci sunt urmariti penal pentru instigare la santaj.

DNA sustine, intr-un comunicat de presa, ca la sfarsitul lunii martie – inceputul lunii aprilie 2019, Iacob Adrian si Marcoci Petrica-Mihail i-au cerut lui Barbulescu Gheorghe Adrian (angajat al Academiei de Politie), sa-i transmita jurnalistei Emilia Sercan mesaje de amenintare pentru a o determina sa inceteze investigatiile jurnalistice care vizau acuzatiile de plagiat in cazul doctoratului rectorului Adrian Iacob.

“Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de masurile dispuse de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, de punere in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de rectorul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Iacob Adrian, si prorectorul Marcoci Petrica-Mihail.

Raportat la gravitatea faptelor pentru care sunt cercetati si la prejudiciul de imagine adus institutiei, precum si la calitatea si conduita impuse de lege pentru politisti, conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicita celor doi ofiteri sa-si prezinte cererile de demisie”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului de Interne, cu specificarea faptului ca cei doi ofiteri vor fi pusi la dispozitie. (V.E.)

Leave a Reply