SOC! Maria Grapini si ceilalti eurodeputati ai Antenei 3 risca pierderea mandatelor. Revolta in PSD din cauza candidatilor alogeni

Desi a sarbatorit cu tot staff-ul castigarea unui nou mandat de eurodeputat, timisoreanca Maria Grapini ar putea sa ramana acasa, dupa revolta din PSD ce vizeaza scorul dezastruos obtinut de partid la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019.


Potrivit surselor Stirilor ProTV, mai multi lideri PSD incearca sa o convinga pe Viorica Dancila, cea care a preluat conducerea partidului dupa condamnarea definitiva primita luni de Liviu Dragnea, sa elimine de pe lista PSD candidatii la europarlamentare din afara partidului.

Este vorba de Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru si Maria Grapini.

Liderii PSD considera ca o cauza pentru scorul de doar 23% obtinut la alegerile europarlamentare este faptul ca a propus pe lista candidati din afara partidului. Liviu Dragnea este cel care a insistat ca acestia 4 sa fie pe lista PSD la europarlamentare.

Astfel, marti, când BEC va anunta rezultatul final la alegeri si ar putea cere partidelor sa anunte exact ce oameni vor merge la Bruxelles, Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru si Maria Grapini ar putea fi scosi de pe lista, desi au fost intre primele 7 locuri.

O decizie clara in acest sens va fi luata, astazi, in CEx-ul PSD.

De altfel, si eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pascu a scris clar pe blogul personal ca ”in toate judetele in care au fost pusi candidati din afara partidului – Salaj, Timisoara, Maramures si Iasi – au fost pierdute de PSD” si ca, ”a doua greseala a fost alcatuirea listei cu oameni din afara partidului, dupa criteriul „asa vrea muschii mei”, ceea ce a dus, pe de o parte, la revolte in organizatiile unde le-au fost impusi candidati din afara (vezi, de pilda, Timis), iar pe de alta, la demobilizarea propriului electorat”. (I.P.)

Leave a Reply