GURU PICK. O fotografie realizata la Manastirea Partos de un medic din Timisoara, castigatoare unei competitii mondiale dedicate artei fotografice

O fotografie in alb si negru realizata la Manastirea Partos de un medic din Timisoara a castigat unul dintre cele mai importante concursuri dedicate artei fotografice din lume.


Dr. Octavian Jurma nu este la prima isprava de acest fel: anul trecut a castigat acelasi concurs si a devenit Guru, tot cu o fotografie facuta la Manastirea partos.

“Week-end-ul trecut mi-a adus pe langa bucuria victoriei in alegeri si victoria intr-o competitie internationala de fotografie. Competitia este gazduita de GuruShots.com sub forma unui concurs-joc social extrem de popular printre fotografii amatori si profesionisti (3 miliarde voturi in aproximativ 50 de competitii lunare).

Este a doua competitie pe care o castig cu o fotografie facuta la Manastirea Partos langa Timisoara (care gazduieste si o tabara de educatie si creatie fotografica in vara). Aceasta e si cea mai premiata fotografie a mea de pana acum in aceasta competitie, cu peste 11.000 de voturi in multiple competitii, 5 nominalizari la titlu (nominalizarea sau “Guru Pick” e un premiu ravnit in sine) si o victorie.

Orice fotografie care castiga o competitie se retrage automat din alte competitii deci acesta este maximul de succes posibil pentru orice fotografie pusa in portofoliul de concurs. Aviz amatorilor de arta fotografica, vara asta se organizeaza din nou o tabara de creatie fotografica la Partos.

Se pare sa Sfantul Iosif e un suflet artistic si premiul poate fi considerat ca parte a Festivalului de Arta Sacra care e acum in desfasurare la Partos“, este mesajul medicului fotograf postat pe Facebook.

Acest succes a fost salutat si de administratorul paginii Manastirea Partos, unde s-a postat si fotografia castigatoare.

“Prietenul nostru Octavian Jurma, iubitor de fotografie printre multe altele, a castigat, zilele trecute, o importanta competitie internationala de fotografie, cu o emotionanta imagine surpinsa la noi in urma cu cativa ani. Bravo, Tavi!”, este mesajul reprezentantilor Manastirii Partos.

Comunitatea GuruShots numara milioane de fotografi amatori si profesionisti din peste 120 de tari care impreuna acorda intre 3 si 4 miliarde voturi lunar in cele aproximativ 50 de competitii tematice care au loc in fiecare luna.

Fotografiile sunt evaluate atat pe baza de voturi acordate participantilor cat si pe baza nominalizarii (Guru pick) de catre organizatori (Guru). In medie la fiecarte competitie participa peste 25,000 de fotografi.

Cu un numar atat de mare de participanti este dificil sa ai o poza nominalizata si extrem de dificil sa castigi o competitie. De aceea un titlu de castigator, in oricare din categoriile de premii ale fiecarei competitii, este un prestigiu remarcabil pentru orice fotograf, profesionist sau amator. (Mara Ion)

Leave a Reply