Uciderea politistului din Timis este cercetata de procurorii Tribunalului Timis, dar si de IGPR. “Daca au existat sincope legate de modul de organizare a interventiei, cei vinovati vor plati!”

Moartea violenta a politistului Cristian Amariei, care a fost impuscat cu sange rece de un interlop din Lugoj urmarit international, a starnit reactii dure din partea conducerii IGPR si a ministrului de Interne, Carmen Dan.


“Conducerea Politiei Romane a dispus verificari la nivelul IPJ Timis, cu privire la toate aspectele care privesc aceasta misiune, iar daca se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a interventiei, cei vinovati vor plati. Este normal sa avem toate elementele cu atat mai mult cu cat vorbim despre pierderea vietii unui coleg”, a precizat comisarul sef Florian Dragnea, inspectorul general adjunct al IGPR, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, ministrul Carmen Dan a anuntat ca familia politistului ucis in misiune va fi ajutata sa treaca peste aceasta tragedie.

“Vreau sa transmit condoleante familiei si camarazilor politistului ucis. Era un politist bun, cu 20 de ani de experienta. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntam prea des. Criminalitatea in tara noastra nu are un caracter atat de violent, dar se intampla si astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizati pana la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din pacate, pe politistul ucis, tata a doi copii, nu il mai putem aduce inapoi. Ne gandim ce putem face pentru familie, sa ii ajutam cum putem”, a declarat Carmen Dan, criticand faptul ca noua lege prin care se intareste autoritatea politistului nu a intrat in vigoare, intrucat a fost atacata la CCR.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, in cadrul caruia procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis efectueaza cercetari. (G.I.)

Leave a Reply