Primar PNL din Timis demis din functie printr-un ordin semnat de prefectul Eva Andreas! Edilul a fost acuzat de ANI ca a platit din bani publici facturi emise de firma la care era actionar

La aproape doua luni dupa ce a pierdut definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate, primarul orasului Deta, Petru Roman, a fost demis din functie printr-un ordin semnat de prefectul de Timis, Eva Andreas.


Conform legislatiei in vigoare, ordinul de incetare a mandatului de primar inainte de termen emis de Prefectura Timis poate fi atacata la Tribunalul Timis in termen de 10 zile de la comunicare.

Petru Roman, primarul orasului Deta, a fost acuzat de inspectorii ANI ca s-a aflat in conflict de interese cand a platit din bani publici facturile emise de doua societati comerciale in care detinea calitatea de membru sau de actionar.

“In perioada exercitarii mandatului de primar de catre Roman Petru, S.C. On-Westline S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata si sotia acesteia detin calitatea de asociat unic si functia de administrator) a incheiat cu Primaria Orasului Deta patru contracte de servicii, in valoare totala de 28.760 lei, iar Societatea Cooperativa “Consumcoop Deta” (societate in cadrul careia care persoana evaluata detine calitatea de membru cooperator) a emis catre Primaria Orasului Deta 100 de facturi in suma totala de 45.543 lei”, se mentioneaza in raportul ANI..

La termenul din 1 aprilie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv contestatia la raportul ANI formulata de edilul din Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply