Seful Politiei Romane a sosit in mare graba in Timis, unde va coordona operatiunea de capturare a criminalului care a ucis un politist

Seful Politiei Romane, chestorul Ioan Buda, a venit in graba, luni seara, in judetul Timis si s-a oprit direct la Politia Orasului Recas, unitatea de unde provine agentul sef principal Cristian Amariei, politistul impuscat mortal, duminica, de un infractor dat in urmarire internationala.


Cu siguranta, inspectorul general a solicitat lamuriri cu privire la imprejurarile in care agentul ucis a fost trimis in misiunea de a prinde un infractor periculos, fara minimul echipament de protectie, cum ar fi o vesta antiglont.

“Am venit sa ii sprijinim pe colegi, suntem o echipa complexa si de la Bucuresti, stim ce avem de facut”, a declarat Ioan Buda, vizibil deranjat de intrebarile jurnalistilor. “Acum am ajuns, vreau sa discut cu domnul inspector-sef. O sa va explic si chestiunea asta. Va rog, am sa revin”, s-a eschivat de la un raspuns seful Politiei Romane, cand a fost intrebat de ce a catalogat operatiunea de prindere a urmaritului international ca fiind o actiune organizata deficitar.

De asemenea, intrebat de ce s-au distribuit, abia ieri, cinci veste antiglont in Timis si alte cateva la structurile din tara, Buda a transferat responsabilitatea catre seful IPJ Timis, comisarul sef Alin Petecel, venit la intalnire echipat intr-un simpatic tricoul Lee Cooper. ”Asta trebuie sa spuna domnul inspector-sef”, a precizat primul politist al tarii.

Inspectorul general a intrat, apoi, in sediul Politiei Recas, pentru a discuta cu sefii politistilor din Timis, nu inainte de a da mana cu agentii aliniati la intrare.

Dupa mai bine de 24 de ore de la tragedie, peste 400 de oameni ai legii il cauta, in continuare, pe o arie de zeci de kilometri patrati, pe Ionel Marcel Lepa, interlopul din Lugoj care l-a impuscat mortal pe politistul Cristian Amariei. (V.E.)

.

Leave a Reply