EXCLUSIV! Subsecretar de stat in Ministerul de Interne, in control la IPJ Timis. Comisarul sef Mihai Valeriu a fost seful trupelor de interventie ACVILA, expert in executarea misiunilor cu grad ridicat de risc

In paralel cu echipa de control trimisa in Timis de inspectorul general al Politiei Romane, chestorul Ioan Buda, pentru a descoperi cine se face vinovat de trimiterea la moarte a agentului sef principal Cristian Amariei, la IPJ Timis si-a facut prezenta si un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne.


Comisarul sef Mihai Valeriu, subsecretar de stat in MAI, unul dintre consilierii de baza ai ministrului Carmen Dan, a avut, deja, o runda de discutii cu seful IPJ Timis, comisarul sef Alin Petecel, la care a asistat si sefa Serviciului Resurse Umane, Claudia Angela Nica.

Deocamdata, nu se stie daca Mihai Valeriu a venit pentru a pune “batista pe tambal” si a salva cariera de inspector sef a lui Alin Petecel sau, dimpotriva, a fost trimis in calitate de specialist in organizarea si executarea misiunilor cu grad de risc foarte mare, pentru a depista defectele si deficientele misiunii in care a murit Cristian Amariei.

In conditiile in care prezenta in Timis a lui Mihai Valeriu coincide cu declansarea unei campanii de presa, in care Alin Petecel apare imaculat, iar seful Serviciului Investigatii Criminale principalul vinovat, tindem sa credem ca misiunea subsecretarului de stat in Timis tine de salvarea camarazilor sustinuti politic de partidul aflat la putere.

Comisarul-sef Valeriu Mihai este jandarm la baza, la fel ca Aurel Scornea si Traian Tataru, adjunctul inspectorului sef, respectiv seful serviciului cabinet la IPJ Timis. In 1997 a fost transferat la Politia Capitalei. A fost garda de corp a ministrului de Interne, Ioan Rus, și, concomitent, comandant al DIAS, apoi sef al Grupului Special de Protectie si Interventie ACVILA al Ministerului de Interne. In postura de subsecretar de stat la MAI, este seful direct al chestorului Ioan Buda, care conduce IGPR.

Presa de profil din Bucuresti a acuzat faptul ca, in ultima vreme, Valeriu Mihai a tras tare sa profite de scandalurile cu politisti agresati si ucisi pentru a forta achizitia cat mai urgenta de veste anti-injunghiere de la o firma binecunoscuta altor structuri.

A fost propus pentru avansare la gradul de chestor, insa presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa semneze decretul in ultima clipa, dupa ce a fost informat ca, in seara zilei de 10 august 2018, cel care a asigurat legatura dintre Carmen Dan si structurile MAI, precum si legatura lui Carmen Dan cu Liviu Dragnea, via secretarul de stat Adrian Mladinoiu, a fost subsecretarul de stat in MAI, Valeriu Mihai.

Acesta ar fi condus de facto Directia Generala de Managament Operational, structura care a asigurat monitorizarea situatiei operative din teren si a coordonat misiunea detasamentelor MAI dislocate in Piata Victoriei. (V.E.)

Leave a Reply