Camera de Comert din Timisoara a inceput instruirea unei noi generatii de experti in domeniul achizitiilor publice (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a gazduit, astazi, prima intalnire a persoanelor care s-au inscris la cursul de Expert Achizitii Publice (Cod COR 214946) cu formatorul Daniela Goia.


Acest curs se adreseaza atat autoritatilor contractante, cat si celor care doresc sa participe la licitatii publice in calitate de ofertanti, iar trainerul va pune accentul atat pe dobandirea cunostintelor teoretice, cat si pe dezvoltarea aptitudinilor si competentelor practice.

“Vor avea loc aplicatii practice pentru fiecare sesiune teoretica si familiarizarea cu aplicatia S.I.C.A.P. Se va urmari internalizarea cunostintelor si informatiilor dobandite in partea de teorie, pentru o mai buna intelegere si aplicare. Cursul de utilizare S.I.C.A.P. pentru ofertanti ofera oportunitati de dezvoltare pe piata achizitiilor publice, prin participarea acestora la procedurile de achizitie publica si incheierea de noi contracte cu institutiile publice inregistrate in SEAP”, ne-a comunicat Rodica Olinic, consilierul de Relatii Publice a CCIAT.

Potrivit noilor prevederi in domeniu, compartimentele de achizitii publice din cadrul institutiilor de stat urmeaza sa fie formate din cel putin 3 persoane, din care doua treimi trebuie sa aiba studii superioare si specializari in domeniul achizitiilor.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.), iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele, impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform O.G. nr. 129/2000.

Perioada de desfasurare este 10 – 25 iunie, la Centrul Regional de Afaceri. Taxa de participare este 1000 lei/pers.Certificatele se elibereaza in maximum 30 de zile de la absolvire. (M.I.)

Leave a Reply