Mandatul procurorului Alex Florenta la conducerea DIICOT Timisoara, prelungit cu cel mult sase luni, pana la ocuparea functiei prin numire

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, in sedinta din 11 iunie, delegarea procurorului Alex Florin Florenta (foto) in functia de procuror sef al Serviciului teritorial Timisoara din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), incepand cu data de 29.06.2019, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.


De precizat ca Dosarul Motorina deschis in urma mega-operatiunii, din aprilie 2016, cu care Alex Florenta si-a inceput mandatul, in forta, inca nu a fost finalizat…

In aceeasi sedinta, procurorul Carmen Vranceanu a fost delegata in functia de procuror sef al Biroului teritorial Caras-Severin din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, incepand cu data de 17.06.2019, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Un alt procuror banatean care va ramane in functie inca cel mult 6 luni este Ioan Damian. Sectia pentru procurori a CSM a hotarat prelungirea delegarii sale in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, incepand cu data de 16.06.2019, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii.

De asemenea, CSM a mai hotarat numirea in functia de procuror sef Sectie judiciara la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, pe o perioada de 3 ani, incepand cu 12.06.2019, a procurorului Lavinia-Camelia Dumitrescu. (G.I.)

Leave a Reply