SOS pentru viata! Maratonul Artelor – Impreuna pentru Anda, eveniment caritabil dedicat unei tinere mamici care se lupta cu cancerul

Timisoara gazduieste, in acest weekend, Maratonul Artelor, un eveniment caritabil dedicat salvarii vietii Andei, o tanara mama care se lupta cu cea mai crancena boala a secolului: cancerul la san.


Duminica, de la ora 10, la Casa Artelor & Klapka, prietenii Andei pregatesc un eveniment caritabil in care le propun timisorenilor sa se bucure de frumusetea artelor si, in acelasi timp, sa faca un gest bun pentru Anda si familia care o asteapta acasa.

Mai multi artisti din Timisoara vor lua parte la demersul menit sa stranga banii de care Anda are nevoie ca sa poata beneficia de tratamentul costisitor care ii poate salva viata.

Maratonul Artelor – Impreuna pentru Anda

In cadrul evenimentului vor fi activitati pentru copii, expozitii de pictura si fotografie, sesiuni de lectura, dansuri si concerte.

Printre cei care au raspuns “prezent” se numara artistii plastici Luisa Cube, Cristina Daju, Adrian Florin Pop, Alina Ondine Slimovschi, Claudiu Toma, Dan Toma, fotografii Caius Ovidiu Mersa si Ovidiu Carabet, scriitorii Robert Serban si Alexandra Pintea Varnava, Cvartetul de coarde ai carui membri activeaza in cadrul Filarmonicii Banatul impreuna cu violonistul de doar 9 ani Rafael Muzicas, scolile de tango din Timisoara, trupa Implant pentru Refuz, studentii Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest.

Copiii se vor bucura de atelierele organizate de Corina Bergin de la Clubul Tip Top (Zumba), Simona Podaru de la Parinte Implicat (creativitate) si Sabine Oschanitzky (dans). Asistentii Photo Boutique vor surprinde momentele placute in fotografii “la minut” pe care le vor oferi participantilor la eveniment.

Seara se va incheia cu un party – Generations Set cu Dudu (AnonimTM).

Pe tot parcursul zilei vor fi deschise expozitii cu lucrarile de pictura si fotografie donate de artistii mai sus mentionati, un targ de carte (organizat cu carti donate de oricine doreste) si Bursa Donatorilor (de unde pot fi achizitionate vouchere de produse si servicii puse la dispozitie de oameni inimosi).

Accesul la Maratonul artelor se va face in baza unui bilet care costa 25 de lei. Toti banii stransi in cadrul acestui eveniment, inclusiv din bilete, vor ajunge la Anda.

Programul intregului eveniment si detalii despre campanie pot fi vizualizate AICI.

Povestea Andei

Anda Carolina Takacs are 38 de ani, este casatorita si are trei fabuloase fetite: Olivia, Silvia si Emma. Este o fiinta calda, generoasa si cu mult umor. Atu-ul ei este perseverenta. Viata ei a capatat o alta dimensiune in urma cu cateva luni, cand medicul i-a dat cea mai neagra veste cu putinta: cancer la san. Contracronometru, Ovidiu, sotul Andei, a mobilizat intreaga familie si toti prietenii ca sa o salveze de la moarte.

“Lupta pentru viata pe care o duce este una grea si, din pacate, timpul s-a oprit in loc. In 6 martie 2019, cand Anda a fost diagnosticata cu metastaze osoase si la ficat, provocate de un cancer la san, speranta ei de viata era de trei saptamani.

Incercarea de a gasi un tratament a fost respinsa de mai multe clinici, boala fiind foarte avansata, iar starea Andei se agrava de la zi la zi, ajungand sa fie hranita prin perfuzii si imobilizata la pat. In cale i-a iesit o clinica din Istanbul. In 8 martie, Andei i-a fost inceput tratamentul de urgenta. In doua zile, starea ei a inceput sa se imbunatateasca, iar acum medicii sunt optimisti in ceea ce priveste evolutia ei”, povesteste Ovidiu.

Ajutorul familiei si determinarea Andei au fost dublate si de sustinerea cunoscutilor. Mana de la mana, prieteni, colegi, oameni cu inima deschisa au facut donatii pentru ca Andei sa ii poata fi administrat in continuare tratamentul salvator. Asa s-a nascut comunitatea #ImpreunaPentruAnda, iar de aici #BursaDonatorilor si #MaratonulArtelor.

“Starea Andei s-a imbunatatit semnificativ. Continuarea tratamentului presupune sedinte de chimioterapie si radioterapie la clinica din Istanbul in care este internata, iar noile costuri se ridica la 150.000 de euro, estimativ. Noi le multumim din suflet tuturor celor care ne-au sprijinit pana acum si facem apel la toti cei care au inimile deschise si pot contribui intr-un fel sau altul, la misiunea noastra, sa ne ajute”, a mai spus Ovidiu. (R.P.)

***

Daca si tu vrei sa fii alaturi de Anda in aceasta incercare poti dona si direct in conturile deschise pe numele Takacs Anda Carolina:

Cont lei: RO25INGB0000999905864305
Cont euro: RO42INGB0000999908368054

sau prin PayPal
paypal.me/ImpreunaPentruAnda

Leave a Reply