Se contureaza primele vinovatii in ancheta IGPR de la IPJ Timis. “Eu nu l-as fi trimis pe Cristian Amariei in acea misiune imbracat doar in uniforma!”, a precizat ministrul de Interne, Carmen Dan

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat ca ancheta privind modul in care a fost pregatita misiunea in care un politist din Timis a fost impuscat mortal de un infractor dat in urmarire este in curs si ca spera sa se finalizeze cat mai repede.


Este obligatoriu sa verificam ce s-a intamplat in prima etapa a misiunii, in etapa incheiata prin decesul colegului nostru, acolo sunt semne de intrebare. Eu nu sunt specialist, insa eu nu l-as fi trimis pe Cristian Amariei in acea misiune imbracat doar in uniforma”, a afirmat Carmen Dan.

Intrebata cine a fost responsabil ca politistul a fost trimis in misiune fara vesta, Carmen Dan a spus: “In mod sigur cei care au organizat si planificat misiunea. Cine, cum, in ce masura sunt responsabili nu pot eu sa spun, pentru ca nu Carmen Dan organizeaza si planifica misiuni.

Carmen Dan isi doreste ca acele misiuni sa fie organizate avand in vedere in primul rand siguranta politistilor, asta este ceea ce doresc eu.

Insa ancheta va trebui sa scoata la lumina si noi va trebui sa spunem, iar cei care au gresit vor primi rasplata pentru ca nu este deloc admisibil sa gresim si aceste greseli sa ne coste viata”.

Politistul Cristian Amariei, in varsta de 43 de ani, din judetul Timis, a fost impuscat mortal, in 2 iunie, in timp ce incerca sa il captureze pe Ionel Marcel Lepa, urmarit national si international. Barbatul era cautat dupa ce fusese condamnat pentru talharie.

Ionel Marcel Lepa a fost prins in noaptea de 3 spre 4 iunie, in jurul orei 4.45, in casa bunicii unui prieten de-al sau din localitatea Remetea Mare. Arma cu care a fost ucis politistul a fost gasita asupra lui Lepa. El avea la brau atat pistolul, cat si o borseta cu gloante, conform imaginilor din momentul capturarii.

In 10 iunie, Lepa s-a sinucis in Penitenciarul Timisoara, fiind gasit spanzurat. Cauzele producerii decesului sunt cercetate de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.(V.E.)

5 thoughts on “Se contureaza primele vinovatii in ancheta IGPR de la IPJ Timis. “Eu nu l-as fi trimis pe Cristian Amariei in acea misiune imbracat doar in uniforma!”, a precizat ministrul de Interne, Carmen Dan

  1. As avea niste intrebari de bun simt:
    Este adevarat ca dupa asasinarea politistului au fost trimise la postul de politie Recas un numar de 4 veste antiglont ?
    -Cine le-a trimis?
    – A fost intocmit proces verbal si cind?
    De ce aceste veste nu au fost trimise postului de politie anterior incidentului?
    Este adevarat ca si dupa asasinarea politistului au fost trimisi ceilalti politisti tot fara dotarea corespunzatoare unei asemenea situatii? De ce?
    In decursul ultimilor 5 ani a intocmit vreun sef al IPJ Timis raport catre conducerea MAI pentru dotarea inspectoratului cu veste antiglont ? De ce nu a fost facuta nici o solicitare pentru dotarea cu veste antiglont desi este cert ca politistii actioneaza intr-un mediu atat de periculos ?
    Este adevarat ca telefonul asasinuui a fost gasit abia mai tarziu si nu cu ocazia perchezitionarii autoturismului?
    Este adevarat ca asasinul facea parte dintr-o grupare de tigani cunoscuta pentru folosirea armelor in confruntari dar protejata de sefi din politie si magistrati? Ma refer la incidentul de acum cativa ani cind tiganul Viscol a fost condamnat de judecatorul Popescu Ioan la inchisoare cu suspendare pentru ca in Lugoj a impuscat un om dar nu l-a omorat ?

  2. TU ai trimis si trimiti in continuare mii de politisti la mii de misiuni… la fel cum l-ai trimis pe amariei

  3. Ba da doamnă ministru! Dvs și toți guvernanții care trebuia să vă ocupați de guvernare și de legislație, de dotarea polițiștilor, pompierilor și jandarmilor. Orice polițist sau jandarm din patrulă stradală este trimis la moarte sigură (pot fi impușcați, călcați cu mașina sau decapitați cu săbii). Vina este la voi, la centru. Noi…..doar murim!

  4. Fara suparare, dar atunci cand sunteti habarnisti este usor sa-ti dai cu parerea.In primul rand, atunci cand faci control circulatie, este greu de precizat pe cine opresti. Dupa ce opresti mijlocul auto, este si mai greu sa stii daca te trezesti cu actele la control sau cu o arma sub nas. Noroc ca astfel de infractiuni nu sunt prea dese, este doar hazard. In al doilea rand, sa porti permanent vesta antiglont la control circulatie, pe bune? Aveti idee cat cantareste asa ceva? Iar atunci cand este canicula afara, ce faci cu vesta pe tine? Pe bune oameni buni, fiti seriosi. Si in al treilea rand, cand vorbim despre oameni de detin arme de foc si hotarirea si stinta de a la folosi, vesta antiglont este doar un accesoriu ce reduce riscul de a muri, nu il elimina. Conteaza si tipul de arma folosit. Ce te faci daca nemernicul iti ia la tinta dovleacul? Pleci in misiune si cu casca antibalistica? Ca o concluzie personala, ceea ce a fost acolo, este doar un accident regretabil, ce nu tine in mod deosebit de organizarea misiunii. Dar se alearga dupa himere.

  5. Întrebările dvoastră dna avocat sunt pertinente și conduc la concluzia că trebuie anticipate anumite riscuri. Însă pe noi dna avocat nu ne interesează lucrurile logice, pe noi ne interesează funcțiile, banii, șmenurile și pupincurismul celor de lângă noi. Așa că vă rog frumos dna avocat să păstrați logica pentru dvoastră și să ne lăsați să ne facem treaba așa cum o facem de atâția ani. E lucru dracului managementul ăsta, o dată la doi trei ani tot apare câte o belea, și noi managerii trebuie să purtăm povara.

Leave a Reply