Gala premiilor de la DREPT! Judecatorul Florin Motiu s-a ocupat de pregatirea echipele de fotbal, sah, tenis de masa si street-ball ale Facultatii de Drept din Timisoara. VEZI ce rezultate a obtinut la competitii

Rezultatele exceptionale obtinute de studentii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara la concursurile studentesti nationale si internationale, organizate in cursul anului universitar 2018-2019, vor fi marcate printr-un eveniment de gala ce va fi organizat, vineri, 21 iunie 2019, incepand cu ora 17, in Amfiteatrul A01 al Universitatii de Vest din Timisoara.


Cu aceasta ocazie, dupa cum ne-a comunicat decanul Facultatii de Drept, dr. Lucian Bercea, vor fi premiati studentii care au participat la editia 2019 a Hexagonului Facultatilor de Drept, prestigios concurs national organizat anual intre echipele facultatilor de drept ale Universitatii din Bucuresti, Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatii din Craiova si Universitatii de Vest din Timisoara, cu participarea Universitatii de Stat din Moldova.

Competitia a fost castigata de echipa Facultatii de Drept din Timisoara, care s-a situat pe locul I in clasamentul general national. Totodata, Facultatea de Drept din Timisoara a obtinut locul I la doua dintre cele trei probe stiintifice (Drept constitutional si Drept penal) si locul III la proba de Drept civil.

Echipa de Drept constitutional, formata din Daniel Carstean si Ioan Rusalim Povaliceanu, a fost coordonata de lect. univ. dr. Andreea Vertes-Olteanu. Echipa de Drept penal, formata din Ionela Bleahu si Flavius Diblaru, a fost coordonata de lect. univ. dr. Laura Stanila si drd. Cristina Nicorici.

Echipa de Drept civil, formata din Sena Birgean si Alexandra Modrea, a fost coordonata de dl. drd. Maximilian-Andrei Druta si d-ra drd. Alexandra Bob.

La probele sportive, studentii Timisoarei au obtinut locul II la fotbal, locul III la tenis de masa, locul IV la street-ball si locul V la sah. Pregatirea echipelor pentru probele sportive a fost coordonata de prof. univ. dr. Florin Motiu.

Totodata, vor fi premiati studentii care au participat la finala internationala a celui mai important concurs studentesc in domeniul dreptului international, Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, organizat de International Law Students Association (ILSA) si White&Case, in perioada 31 martie – 7 aprilie 2019, la Washington D.C., in Statele Unite ale Americii.

Echipa Facultatii de Drept din Timisoara a reprezentat Romania la rundele internationale ale celei de-a 60-a editii a competitiei, la care au participat 124 de echipe (reunind 394 de studenti) ale facultatilor de drept din prestigioase universitati din intreaga lume, castigatoarele rundelor nationale si regionale, la care au fost inscrise in total 685 de echipe, din mai mult de 100 de jurisdictii.

Echipa Facultatii de Drept din Timisoara, compusa din Bogdan Arsulescu, Maria Jude si Alexandra Motica (studenti in anul IV) si Silviu Lazar (masterand), a obtinut premiul Alona E. Evans, acordat pentru cele mai bune punctaje combinate ale memoriilor scrise, unul dintre cele mai bune rezultate obtinute de o echipa din Romania in ultimii ani la acest concurs, ocupand locul 19 in categoria Best Combined Memorials.

In acest clasament, echipa Facultatii de Drept din Timisoara a devansat echipe ale unor universitati de prestigiu (King’s College London, Yale University, Lomonosov Moscow State University, Hertie School of Governance Berlin, Università degli studi di Milano ‘Statale’, New York University School of Law, Universität Wien, George Washington University, University of Washington, University of Toronto, Katholieke Universiteit Leuven, University of Helsinki, University of Hamburg, Universidad Autónoma de Madrid, Université Paris 2 Panthéon-Assas etc.).

Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara a fost pregatita de prof. univ. dr. Valentin Constantin, conf. univ. dr. Raluca Bercea, conf. univ. dr. Lucian Bojin si asist. univ. dr. Sorina Doroga.

De asemenea, vor mai fi premiati si studentii care au participat la etapa finala a Central and Eastern European Moot Court, prestigios concurs stiintific studentesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 25-a editie, desfasurata in perioada 2–5 mai 2019 la Luxemburg, la sediul Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Concursul este organizat de catre British Law Center, cu sustinere din partea celorlalte institutii ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universitatii Cambridge si a Clifford Chance.

In etapa finala a competitiei s-au calificat 16 echipe, printre care si cea a Facultatii de Drept din Timisoara. Echipa compusa din Diana Fofiu, Patricia Stemate, Alexandra Sofran si Amelia Toth (studente in anul III) s-a calificat in etapa semifinala a competitiei si a ocupat locul III in clasamentul final general, cea mai buna performanta de echipa din istoria participarilor facultatii la acest concurs.

Pregatirea echipei Facultatii de Drept din Timisoara a fost coordonata de conf. univ. dr. Raluca Bercea si drd. Bianca Serb, fosta concurenta si castigatoare a unui premiu individual de pledoarie. (G.I.)

Leave a Reply