Panica in trenurile vacantei plecate de la Timisoara! Doua garnituri care au pornit, aseara, spre Mangalia inca nu au ajuns la destinatie

Ploaia torentiala cazuta duminica seara in sud-vestul tarii a dat peste cap traficul feroviar.


Doua trenuri care au plecat, aseara, din Timisoara spre Mangalia, la 17,30, respectiv 19,30, sunt si acum pe drum.

Cele doua garnituri au fost oprite la Drobeta Turnu-Severin si intoarse la Lugoj, de unde sa isi continue drumul pe alta ruta.

Calatorii au ramas, insa, in vagoane si abia, in aceasta dimineata, la ora 8, au plecat spre Mangalia. Urmeaza un drum de peste 10 ore, astfel ca oamenii vor ajunge la destinatie la mai bine de 24 de ore de cand au urcat in tren.

„S-a dat apa, care cum a putut sa ia. Nu au dat nimanui. Cate un bax de apa la un vagon. In vagonul alaturat sunt 40 de elevi. Un vagon! A dat un bidon de apa la 40 de elevi. Am incercat sa sun la SMURD la Faget, sa aduca cineva de mancare. Intre timp am plecat de acolo si nu au reusit sa vina. Oamenii sunt foarte agitati. Nimeni nu spune nimic. Dau din umeri, nu sunt nici ei informati. La Faget ne-am oprit iar, a plecat locomotiva, nu avea apa. Au umplut locomotiva cu bidoane de 2 litri de apa. Ne-a spus conductorul”, a relatat Iosif Szabo, unul dintre calatorii din tren.

Intre timp, trenul in care sunt si cei 40 de elevi a ajuns la Simeria, de unde acestia au mai primit apa, dar si cornuri.

„Ca urmare a opririi circulatiei in judetul Mehedinti, CFR Infrastructura a dispus plecarea trenurilor de calatori. Trenul fost rerutat pe o ruta ocolitoare, necesita intoarcerea pe o sectiune mare de traseu, urmandu-si apoi traseul spre litoral. CFR Calatori a dispus regionalelor sa ofere asistenta calatorilor din tren in statiile Simeria, Craiova si Bucuresti. Chiar si Constanta, daca va mai fi cazul, in momentul sosirii la destinatia finala”, a declarat Adrian Vlaicu, purtatorul de cuvant al CFR Calatori. (V.E.)

UPDATE! Trenurile au ajuns la Mangalia dupa aproape 32 de ore de mers.

Leave a Reply