Schimbare la Avocatul Poporului! VEZI care este propunerea ALDE pentru functia din care pleaca Victor Ciorbea

Renate Weber, fost europarlamentar din partea ALDE, a demisionat din partid, o decizie surprinzatoare, dar previzibila, dupa ultimele mutari din coalitia de guvernare PSD-ALDE.


Aceasta hotarare vine pe fondul anuntului facut de Calin Popescu Tariceanu, luni seara, care a dezvaluit ca fostul europarlamentar este propunerea formatiunii sale pentru functia de Avocat al Poporului.

Astfel, Renate Weber il va inlocui pe Victor Ciorbea, asta cel putin daca trece de votul din plenul Parlamentului.

Ma onoreaza nominalizarea pentru Avocatul Poporului si ma bucura increderea pe care mi-au aratat-o, inca o data, deja fostii colegi din ALDE, pentru ca am demisionat din partid odata ce am acceptat aceasta noua misiune.

Este o decizie pe care am cantarit-o indelung si pe care nu am luat-o usor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost sa nu ma implic. Calitatea de spectator la viata cetatii este cea mai usoara dintre toate. Nu suporta responsabilitati, poti foarte bine sa emiti judecati, sa pui stampile, sa dai vina pe altii si tu sa nu faci nimic. Eu am ales sa fac.

Sa lupt in continuare pentru valorile in care cred, pentru apararea drepturilor si libertatilor, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie in calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper ca audierea mea sa fie convingatoare si rezultatul votului din Parlament sa fie unul pozitiv”, a explicat Renate Weber.

Reamintim ca Renate Weber a trecut in tabara ALDE, in 2018, dupa ce a fost trimisa in Parlamentul European de PNL. A urmat o perioada de 4 ani in care a jucat cartea independentei si s-a inregimentat in ALDE european. La ultimele alegeri europarlamentare nu a mai reusit sa revina la Bruxelles, din cauza ca ALDE nu a facut pragul electoral de 5%. (V.E.)

Leave a Reply