Fostul ministru de Interne din Guvernul Tariceanu, achitat intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA! In prima instanta, Cristian David a luat 5 ani de inchisoare

Cristian David, fost ministru de Interne in guvernul Tariceanu, a fost achitat definitiv, marti, de Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul de coruptie in care procurorii DNA l-au acuzat de trafic de influenta.


In prima instanta, fostul demnitar a fost condamnare la 5 ani de inchisoare, dupa ce, in 2015, judecatorii de drepturi si libertati au dispus si masura preventiva a arestului.

David fusese condamnat la 5 ani de inchisoare in 2017, cand magistratii au decis si confiscarea sumei de 500.000 de euro ce ar fi reprezentat mita primita.

Cristian David a fost trimis in judecata de DNA in 16 iulie iulie 2015, alaturi de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Nitescu, fostul sef de cabinet al lui David, si Marian Cristinel Bigiu, prefect al judetului Buzau la data comiterii faptei.

In rechizitoriu, procurorii au aratat ca, in calitate de ministru al Internelor si Reformei Administrative, in cursul anului 2007, prin intermediul lui Nitescu, Cristian David a pretins, iar, in luna februarie 2008, a primit 500.000 de euro de la un denuntator, beneficiar al unor drepturi litigioase. (V.E.)

Leave a Reply