ALERTA! Trenuri cu sute de calatori, blocate in gari de pe raza Regionalei CFR Timisoara. Furtuna a doborat copaci pe liniile de inalta tensiune

Mai multe trenuri care circulau pe raza Regionalei CFR Timisoara, vineri dimineata, avand in vagoane 700 – 800 de calatori, au fost blocate in diverse statii, din cauza copacilor pravaliti de furtuna pe firele de inalta tensiune.


Conform unui comunicat al reprezentantilor CFR, pana la remedierea situatiei, mai multe trenuri au fost oprite temporar in gari din zona Bailor Herculane.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va informeaza ca circulatia feroviara este oprita temporar in partea de vest a tarii, pe raza Regionalei CF Timisoara, intre statiile Caransebes si Orsova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prabusiti de pe versanti au rupt linia de inalta tensiune si au blocat calea ferata.

Zeci de angajati feroviari actioneaza cu utilaje inca din cursul serii pentru taierea arborilor, indepartarea acestora de pe linia de cale ferata si inlocuirea cablului de inalta tensiune, rupt pe mai multe sectiuni, intre statiile Slatina – Timis – Teregova.

Pentru a asigura accesul echipelor de interventie in zona afectata, 8 trenuri de calatori stationeaza in garile  adiacente pana la finalizarea lucrarilor de eliberare a gabaritului si inlocuirea firului de contact rupt, astfel incat sa se poata repune sub tensiune linia de contact.

Trenurile oprite temporar in garile Poarta, Valisoara, Domasnea Cornea si Crusovat:

IR 1693 (Bucuresti Nord – Timisoara)

IR 1696 (Timisoara Nord – Bucuresti Nord)

IR 1695 (Bucuresti Nord – Timisoara Nord)

IR 1692 (Timisoara – Bucuresti Nord)

IR 1991 (Mangalia – Timisoara Nord)

R 9551 (Orsova – Crusovat)

Trenul privat 15594 (Arad-Constanta)

Trenul privat 15593 ( Constanta-Arad)

De asemenea, o alta zona afectata de vremea nefavorabila este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe sectia Targu Jiu – Pietrosani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit in cursul noptii pentru eliberarea caii ferate de arborii prabusiti de pe versanti in gabaritul caii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tractiune Diesel pe zona afectata.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va asigura ca echipele feroviare ale Regionalelor Timisoara si Craiova vor actiona in continuare cu tot personalul de interventii pe zonele afectate de furtunile violente, astfel incat traficul feroviar sa fie redeschis in conditii de siguranta”, se mentioneaza in comunicatul de presa al CFR SA. (Mara Ion)

 

Leave a Reply