Traficanti de tigari pusi sub control judiciar! Procurorii Parchetului Timisoara au inceput urmarirea penala pentru contrabanda

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au pus in miscare actiunea penala fata de sase inculpati, retinuti in urma descinderilor si perchezitiilor efectuate de politistii SICE, in urma cu doua zile, care sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de contrabanda simpla.


In baza mandatelor emise de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara, in data de 26.06.2019 au fost efectuate perchezitii domiciliare la opt adrese de pe raza localitatilor Recas, Lugoj, Arad si localitatea Satu Mare, din judetul Suceava, unde au fost identificate si ridicate un numar total de 22.833 pachete cu tigarete, marcile Malboro, Jin Ling, Marble, Rothmans, Compliment, Ashima si Marvel.

Cu privire la aceste bunuri s-a retinut ca nu purtau banderole de marcaj fiscal emise de autoritatile romane, proveneau din contrabanda si erau detinute si depozitate in respectivele locatii de cei sase inculpati care cunosteau provenienta lor. De asemenea, politistii au mai ridicat in vederea confiscarii 10 litri de alcool, 31.290 de lei si doua arme neletale.

“Prin detinerea acestor bunuri provenite din contrabanda de catre cei sase inculpati, organele vamale au stabilit ca a fost adus un prejudiciu bugetului consolidat al statului, in suma totala de 275.002 lei”, ne-a comunicat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Fata de cei sase inculpati, cu varste cuprinse intre 43 si 68 de ani, a fost dispusa de procuror, in data de 27.06.2019, masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile. (V.E.)

Leave a Reply