Camatar din Timis, retinut pentru 24 de ore! Mascatii au descins la domiciliul acestuia, de unde au ridicat sume de bani, articole pirotehnice si tigari de contrabanda

Un barbat in varsta de 46 de ani, din localitatea Hitias, a fost ridicat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, in urma a cinci perchezitii domiciliare pe raza comunei timisene, si retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.


Acesta este acuzat de camatarie si contrabanda, dupa cum ne-au comunicat reprezentantii IPJ Timis.

„In data de 01 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Lugoj, au efectuat cinci perchezitii domiciliare pe raza localitatii Hitias.

Perchezitiile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal, aflat in instrumentarea Inspectoratului de Politie Judetean Timis, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de camata si contrabanda.

Activitatile vizeaza probarea activitatii infractionale a unei persoane, in varsta de 46 de ani, banuite ca in perioada mai – iulie 2018 ar fi imprumutat bani cu dobanda mai multor persoane de pe raza localitatii Hitias. Totodata, prin intermediul a trei oameni de legatura, doua femei si un barbat, cu varste cuprinse intre 25 si 41, acesta savarsea si activitati de contrabanda.

In urma perchezitiilor, politistii au confiscat 4.034 de tigarete, 96 de articole pirotehnice, 24.910 lei, 375 de euro, 170 de lire sterline, 100 de dolari, 100 de franci elvetieni, inscrisuri si telefoane mobile”, se mentioneaza in comunicatul   IPJ Timis. Complicii camatarului au fost audiati, astazi, de politisti si procurori, iar pe numele lor a fost intocmit un dosar penal pentru contrabanda.

La activitati au participat si mascatii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale (SAS) si jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmerie Judetean Timis. (V.E.)

Leave a Reply