Politist pus sub control judiciar de DNA, dupa ce a avertizat o firma ca urmeaza sa vina in control! Pretul onoarei de slujitor al legii, 3.000 de lei

Damian Gheorghe, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Suceava, pe o perioada de 60 de zile, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita  si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In data de 25 ianuarie 2016, inculpatul Damian Gheorghe, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, a anuntat reprezentantii unei societati comerciale despre controlul pe care urma sa-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care acestia o administrau si care avea ca obiect prevenirea exploatarii, circulatiei, prelucrarii si comercializarii ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, in aceeasi zi, din dispozitia unuia dintre administratori, a fost mutata de la sediul societatii o cantitate de masa lemnoasa fara acte de provenienta legala (aproximativ 88 m3), pentru a nu fi descoperita cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat in ziua urmatoare.

La data de 26 ianuarie 2016, dupa efectuarea controlului respectiv, executat intr-un mod superficial, inculpatul Damian Gheorghe a primit de la aceeasi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei. (V.E.)

2 thoughts on “Politist pus sub control judiciar de DNA, dupa ce a avertizat o firma ca urmeaza sa vina in control! Pretul onoarei de slujitor al legii, 3.000 de lei

  1. Si cu Staicu Vasile cum ramane? A vandut informatii si a santajat oameni de afaceri din Timisoara!

Leave a Reply