Inspectia Judiciara anunta suspendarea din functie si cercetarea disciplinara a procuroarei care a bruscat fetita adoptata din Baia de Arama

Inspectia Judiciara a cerut CSM suspendarea din functie a procuroarei Maria Piturca, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, si a decis inceperea urmaririi disciplinare fata de aceasta.


Decizia a fost luata dupa vizualizarea imaginilor video in care procuroarea apare in timp ce o bruscheaza si o taraste pe jos pe Sorina, fetita in varsta de 9 ani, din Baia de Arama, care a fost adoptata de un cuplu de romani din SUA.

„Directia de inspectie pentru procurori a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procuror Piturca Maria Antoaneta de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) si t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile ulterioare retinandu-se ca exista indicii cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare constand in „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si, repectiv „exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”, se mentioneaza intr-un comunicat al Inspectiei Judiciare.

De asemenea, inspectorii Directiei de inspectie pentru procurori a Inspectiei Judiciare au inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM propunerea de suspendare din functie a procurorului, pana la finalizarea procedurii disciplinare. (V.E.)

Leave a Reply