Un avocat din Baroul Timis, la un pas de a reveni in functia de procuror! Deocamdata, membrii CSM au constatat ca fostul magistrat indeplineste toate conditiile privind numirea, insa au votat impotriva

Consiliul Baroului Timis ar fi trebuit sa solutioneze, in sedinta de astazi, cererea lui Adrian Popeti de suspendare din activitate, in conditiile in care actualul avocat era sigur ca redobandeste calitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, functie pe care o detinuse pana in anul 2006, cand a demisionat.


Spre surprinderea consilierilor, punctul 8 de pe ordinea de zi nu a mai fost supus dezbaterii, dupa ce Adrian Popeti a instiintat Baroul Timis ca, o perioada, va mai ramane in profesia de avocat, intrucat CSM i-a respins cererea de revenire in magistratura.

Asadar, dupa ce Sectia pentru procurori din cadrul CSM a constatat ca Adrian Popeti indeplineste toate conditiile de numire, in temeiul dispozitiilor art. 33, ind. 1, din Legea 303/2004, la votul final, aceeasi membri ai Sectiei pentru procurori nu au mai fost de acord cu aceasta revenire in magistratura si, in consecinta, au votat impotriva candidatului Adrian Popeti.

Acelasi joc de “alba-neagra” magistral s-a jucat si cu alti trei candidati, care, initial, au fost anuntati ca indeplinesc conditiile de numire in functia de procuror, pentru ca ulterior sa nu mai fie votati. Un singur candidat, din 5, respectiv George Balan, a obtinut numirea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita.

“Am solicitat colegilor din Baroul Timis sa nu mai ia in discutie cererea mea de suspendare din profesie, intrucat votul final din CSM a fost negativ. Asta, desi candidatura mea la functia de procuror indeplineste toate conditiile legale, potrivit Legii 303/2004. Nu stiu ce s-a intamplat la votul final, daca s-au platit polite sau membrii sectiei pentru procurori au fost influentati, insa voi contesta aceasta decizie, pe care o consider nedreapta. Pana la solutionarea contestatiei, cateva luni, voi ramane avocat activ in Baroul Timis”, ne-a declarat Adrian Popeti.

De remarcat ca, pe langa activitatea sa de avocat, Adrian Popeti este un participant consacrat la concursurile internationale de triatlon, gen Ironman, Chalenge sau Ocean Lava, unde isi testeaza limitele rezistentei la efort. O pregatire care-i va fi de folos in batalia ce se anunta in culisele sistemului nostru judiciar… (G.I.)

Leave a Reply