Fosta sefa a OPC Timis si inca un comisar, ridicati de procurorii DNA! “Nimic nu este intamplator. Am informatii ca Mihaela Ignat a incercat sa faca un flagrant colegelor noastre”, acuza comisarul sef Sorin Susanu

Fosta sefa a Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Timis, Marinela Ilias (foto 1), a fost retinuta, astazi, de procurorii DNA Timisoara, in urma unei operatiuni anticoruptie organizata in colaborare cu ofiteri ai DGA.


Alaturi de Marinela Ilias a fost ridicata si Maria Parvulescu, inspector OPC, cu care a efectuat un control la un salon de infrumusetare din centrul orasului. Potrivit unor surse judiciare, patroana salonului de infrumusetare ar fi sesizat DNA ca, in timpul controlului, i s-ar fi solicitat anumite servicii gratuite, respectiv coafura, manichiura si pedichiura, pe o perioada de un an, pentru a nu fi amendata. Mai mult, Maria Parvulescu ar fi cerut si plata unui bilet de avion, dus-intors, pe ruta Timisoara – Bucuresti.

Cele doua inspectoare de la OPC Timis au fost puse sub acuzare pentru luare de mita si vor fi cercetate in stare de libertate, totodata procurorii dispunand masura controlului judiciar pentru 60 de zile si interdictia de a mai profesa.

La iesirea din sediul DNA Timisoara, Marinela Ilias a declarat ca totul este o inscenare, varianta sustinuta si de comisarul sef la Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor – Regiunea Vest Timis, Sorin Susanu (foto 2).

“Pot sa am suspiciunile si retinerile mele asupra intregii situatii, insa, inainte, vrea sa va spun ca sunt primul care sustine ca – daca cineva greseste, trebuie sa plateasca.

Aceasta doamna Ilias a avut in decursul ultimilor ani nu mai putin de sase plangeri penale facute de doamna Ignat (Mihaela Ignat, actual comisar sef al OPC Timis n.r.), care, toate, s-au dovedit nefondate si au fost clasate. Aceasta doamna nu a acceptat compromisurile si sa raspunda anumitor cereri, doamnei Ignat, si din acest motiv ele s-au aflat intr-un conflict permanent.

Cealalta doamna, in momentul in care a venit in institutie, a avut un conflict deschis cu doamna Ignat, s-a ajuns pana la acte de violenta.

Nu cred ca e ceva intamplator. Eu, pana maine, in data de 10, trebuie sa depun evaluarea doamnei Ignat. Bine, si a celorlalti comisari. Doamna Ignat (foto 3) a refuzat sa vina la proba interviu. Pentru ca ea stie ca punctul meu de vedere este unul extrem de nesatisfacator si va duce la desfacerea contractului de munca.

Din informatiile mele, a incercat sa creeze toata aceasta situatie, in conditiile in care are o relatie de prietenie cu patroana acestui salon de infrumusetare. Ea este cercetata in cinci comisii de disciplina, in momentul de fata. A falsificat acte, ne-a facut plangeri penale la absolut toti din institutie. Este o femeie total nepotrivita pentru aceasta functie.

In aceasta disperare, cred ca a incercat sa faca un flagrant colegelor noastre, care, daca s-ar fi dus pana la capat, cu siguranta aveau catusele pe maini.

Maine, exact doamna Ilias, trebuie sa fie prezenta la Bucuresti, pentru comisia de disciplina in care este cercetata doamna Ignat. Si probabil nu va mai putea sa fie prezenta. Trebuie sa va spun ca toti membrii comisiei de disciplina au plangeri penale din partea doamnei Ignat, pentru a fi impiedicati sa o mai cerceteze. Ca ar fi conflict. Este o situatie de o nebunie ireala”, ne-a declarat Sorin Susanu. (G.I.)

Leave a Reply