Ilie Nastase, condamnat definitiv in dosarul alcoolemiei! VEZI cat timp nu mai are voie sa se urce la volanul vreunui autovehicul

Fostul mare tenismen Ilie Nastase a fost condamnat definitiv in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, sustragerea de la prelevarea de probe biologice si conducerea cu permisul suspendat.


Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea aparatorilor lui Ilie Nastase – care au solicitat instantei sa tina cont ca inculpatul si-a recunoscut faptele si le regreta, motiv pentru care sa limiteze pedeapsa la doar doua luni de inchisoare cu amanarea pedepsei si 10.000 de lei amenda penala – si a mentinut hotararea instantei de fond.

Astfel, Ilie Nastase a fost condamnat definitiv la 9 luni si 10 zile de inchisoare, cu amanarea pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani, perioada in care fostul sportiv nu mai are voie sa conduca niciun autovehicul. In pledoaria sa, avocata a spus ca atitudinea a fost gresita atat la clientul sau, cat si la organul de politie.

,,Cand s-a urcat pe motoscuter, exista la fata locului un reprezentant al politiei rutiere, cu toate televiziunile. Episodul s-a derulat sub ochii politiei rutiere, care niciun moment nu s-a pus problema sa il opreasca sau sa il previna”.

De partea cealalta, procurorul de sedinta a invocat faptul ca Nastase a incalcat constient legea penala.

“Desi i-a fost retinut permisul de conducere, inculpatul a continuat sa conduca. Comportamentul denota lipsa de respect fata de normele legale. Circumstantele personale nu ar trebui sa aiba prioritate”.

Ilie Nastase a fost oprit de un echipaj al Brigazii Rutiere, in data 25.05.2018, in jurul orei 4,45, pe Soseaua Nordului, din Bucuresti, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat. Dupa testare, agentii de politie i-au pus in vedere ca este obligat sa ofere probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei, dar Nastase a refuzat, considerand ca testarea cu aparatul etilotest este suficienta.

Nastase a recunoscut ca, inainte de a urca la volan, a consumat trei beri, doua pahare de vin si un pahar de sampanie. In aceeasi zi, la cateva ore distanta, Ilie Nastase a fost prins din nou de politisti, de aceasta data in timp ce conducea, fara permis, un scuter. Fostul sportiv fusese la spital pentru a fi examinat intrucat a fost incatusat si acuza dureri ale incheieturilor mainilor. (V.E.)

Leave a Reply