Maria Grapini a obtinut o functie importanta in Parlamentul European. Timisoreanca a fost aleasa vicepresedinte al Comisiei pentru Piata Interna si Protectia Consumatorilor

Printre europarlamentarii romani care au obtinut functii importante in Parlamentul European se numara, de astazi, si Maria Grapini. Timisoreanca a fost aleasa vicepresedinte al Comisiei pentru Piata Interna si Protectia Consumatorilor, postura din care, dupa cum a anuntat pe Facebook, va putea reprezenta mai departe, ca si in mandatul precedent, interesele IMM-urilor si ale consumatorilor.


“Sunt onorata de aceasta alegere, le multumesc europarlamentarilor, colegi de Comisie, care m-au votat! Ma bucur ca voi putea reprezenta, si in acest nou mandat, interesele IMM-urilor, ale producatorilor, ale economiilor statelor membre, dar mai ales ale consumatorilor!

M-am luptat pentru tratament corect, pentru renuntarea la diferente de abordare politica si economica Est-Vest, pentru eliminarea calitatii duble a produselor, asta voi face si pe viitor.

IMM-urile, oriunde s-ar afla, au nevoie de sprijin concertat pentru a se putea dezvolta, consumatorii se bazeaza pe noi pentru ca le-am garantat respectarea drepturilor, intr-o Europa unita si justa!”, a transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul Maria Grapini.

De remarcat ca eurodeputatul timisorean a facut parte din aceasta comisie (IMCO) si in mandatul precedent.

Tot astazi, eurodeputata PNL Adina Valean a fost aleasa in functia de presedinte al Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE) a Parlamentului European, Iuliu Winkler, reales in functia de vicepresedinte al Comisiei pentru Comert International, Dragos Paslaru a obtinut functia de coordonator al Comisiei pentru munca si afaceri sociale (EMPL) din partea Grupului Renew Europe.

Cea mai importanta functie o detine, insa, fondatorul PMP, Traian Basescu, care este vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, comisie care elaboreaza politica externa a UE, impreuna cu Inaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate.

De asemenea, presedintele PMP, Eugen Tomac, a obtinut functia de vicepresedinte al Comisiei de Energie a Delegatiei la Adunarea Parlamentara a Parteneriatului Estic, din care fac parte statele care au acorduri de asociere cu UE sau state care vor sa adere la Uniune. Din acest parteneriat fac parte si Republica Moldova, Georgia si Ucraina. De asemenea, Eugen Tomac va fi membru si in Comisia pentru Forta de Munca. (Mara Ion)

Leave a Reply