PREMIERA. Misiunea economica in Federatia Rusa, unde CCIA Timis a semnat un acord de colaborare cu CCI Moscova (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a organizat, in perioada 29 iunie – 6 iulie, o misiune economica multisectoriala in Federatia Rusa, la Moscova si Saint Petersburg, eveniment in premiera pentru activitatea CCIAT, care s-a incheiat cu semnarea unui Memorandum de Colaborare cu Camera de Comert si Industrie Moscova, cu stabilirea unor contacte de afaceri directe intre firmele romanesti si cele rusesti, cu identificarea unor oportunitati si proiecte concrete de cooperare si investitii intre cele doua tari si regiuni.


Din delegatia timiseana, au facut parte oficiali ai administratiei publice locale, ai mediului universitar timisorean, ai Colegiului de Conducere al CCIA Timis.

Forumul de Afaceri care a avut loc la sediul CCI Moscova s-a bucurat de sprijinul Ambasadei Romaniei in Federatia Rusa si de participarea unui numar important de inalti oficiali ai Camerei de Comert Moscova, ai Camerei de Comert a Regiunii Domodedovo, ai Consiliului de Afaceri Rusia-Moldova dar si ai Guvernului Federatiei Ruse.

Acordul de colaborare inter-cameral a fost semnat de presedintele executiv al CCIAT, Florica Chirita, si de presedintele CCI Moscova, Vladimir Platanov, si reprezinta un document care ofera cadrul institutional adecvat pentru dezvoltarea de afaceri bilaterale de succes.

La intalnirile B2B, cei 38 de reprezentanti de firme timisene, membre ale CCIAT, au initiat discutii care vor conduce la stabilirea de relatii de afaceri, cu precadere in domeniile: bio-agricultura, cresterea animalelor si prelucrarea produselor derivate, productie si comercializare de produse industriale, medical, constructii, imobiliare – cu respectarea legislatiei in vigoare.

La intalnirea de afaceri de la Saint Petersburg au participat presedintele si vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie din Saint-Petersburg, cat si Consulul Romaniei, Cosmin Ionita. Discutiile au vizat identificarea de potentiali parteneri de afaceri si investitii, interesati de piata romaneasca.

Agenda de lucru convenita de CCIA Timis cu cele doua camere de comert, avand ca suport diplomatic Ambasada Romaniei la Moscova si Consulatul General al Romaniei la Saint-Petersburg, prevede o serie de actiuni de dezvoltare si facilitare a schimburilor comerciale bilaterale si a exporturilor de produse romanesti pe piata din Federatia Rusa. In acest sens, CCIAT a lansat invitatia pentru organizarea la Timisoara, in toamna acestui an, a unui Forum de Afaceri Romano-Rus.

„Sunt deosebit de incantata ca exista o deschidere si un interes real al firmelor si al camerelor de comert din Federatia Rusa, a reprezentantilor Guvernului care au fost prezenti la evenimente, pentru identificarea oportunitatilor de consolidare a cooperarii bilaterale si consolidarea legaturilor economice dintre tarile si regiunile noastre. Atat companiile timisene  cat si cele rusesti care s-au intalnit in cadrul Forumului de Afaceri si-au exprimat, deschis, dorinta de colaborare”, spune Florica Chirita, presedintele executiv al CCIAT. (I.P.)

Leave a Reply