Simona Halep este noua campioana de la Wimbledon, dupa o finala de vis contra Serenei Williams. “Spectacol devastator care a durat 56 de minute!”, au titrat jurnalistii de la BBC

Simona Halep, locul 7 WTA, a castigat turneulul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din cariera, dupa ce a invins-o, sambata, intr-o finala de vis, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, dupa numai 55 de minute de joc.


Astfel, a devenit primul roman care se impune la Wimbledon. Reactia Simonei de la finalul meciului a fost una cu adevarat emotionanta.

”Nu am jucat niciodata mai bine. A fost cel mai bun meci facut de mine. Nu am cuvinte sa explic ceea ce simt. Am avut multe emotii inaintea meciului, dar am stiut ca nu e timp de așa ceva si am intrat pe teren si am dat tot ce am avut mai bun.

Este ceva incredibil. Este visul mamei mele. Mi-a zis ca daca vreau sa fac ceva in tenis trebuie sa joc o finala la Wimbledon. Multumesc mult mama. A fost una dintre principalele motivatii ale turneului, faptul ca voi fi membru al clubului pe viata”, a declarat Simona Halep dupa meci.

Statistica meciului confirma faptul ca SImona Halep a fost superioara Serenei Williams. Doar trei greseli neforţate a comis Simona Halep, in timp cve adversara sa a bifat la acest capiton de nu mai putin de 26 de ori.

In acelasi timp, Halep a trimis 13 lovituri direct castigatoare. Serena Williams a avut mai multe lovituri castigatoare, 17, Serviciul Simonei Halep a fost la cele mai inalte cote din cariera ei: 76 la suta reusita a primului, nicio dubla greseala (68 pentru rivala). Dintre acestea, a convertit in puncte 83 la suta (59 la suta Williams). Si serviciul al doilea a fost rezonabil, cu 45 la suta puncte facute cu el (47 la suta, Williams). Tot ca o dovada a serviciului excelent al romancei este si faptul ca a avut de salvat doar o minge de break.

Jocul bun al Simonei Halep impotriva venirilor la fileu ale Serenei au facut ca aceasta din urma sa converteasca numai patru din 11 asemenea ocazii.

Halep a castigat in total 55 de puncte, iar americanca numai 38. Romanca a alergat 387 de metri, Williams numai 340 de metri.

Jurnalistii de la Gazzetta dello Sport au scris la superlativ despre Simona Halep dupa victoria din finala cu Serena Williams

“Wimbledon 2019 merge la Simona Halep, care a surclasat-o in finala pe favorita Serena Williams si a castigat in premiera turneul londonez dupa o finala de doar 56 de minute. Romanca a fost obligata de protocol sa iasa prima de la vestiare la All England Club. A fost preludiul unui show fantastic al Simonei, care a facut un prim set perfect. Serena a incercat sa revina in setul secund, dar nimeni si nimic nu a putut-o opri pe Halep din drumul sau spre tronul de la Wimbledon”, a scris Gazzetta dello Sport.

De asemenea, jurnalistii de la BBC au alocat un spaţiu larg pe site pentru acest meci.

“Simona Halep a castigat primul ei titlu la Wimbledon si a zdrobit ultima incercare a Serenei Williams de a egala recordul de 24 de titluri de Grand Slam, cu un spectacol devastator care a durat 56 de minute”, a scris BBC.com.

Pentru castigarea Grand Slam-ului londonez, romanca a primit 2,6 milioane de euro, cu 400.000 de euro mai mult fata de suma primita pentru cucerirea trofeului de la Roland Garros, de anul trecut.

Romanca se apropie vertiginos de 30 de milioane de euro adunati numai din tenis in cariera. (C.R.)

 

Leave a Reply