EXCLUSIV. Denuntatoarea din dosarul de mita de la OPC Timis confirma faptul ca l-a “vanat” pe comisarul sef Sorin Susanu. “In timp ce eram cu camerele pe mine, am fost in birou la domnul Susanu!”

Denuntatoarea din dosarul de coruptie in care DNA a inceput urmarirea penala si le-a plasat sub control judiciar pe doua inspectoare de la Protectia Consumatorilor Timis, Bianca Bota (foto), a confirmat, intr-o interventie telefonica la TV Europa Nova Timisoara, ca a colaborat cu procurorii pentru a incerca sa-l prinda in flagrant de mita pe Sorin Susanu, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Timisoara.


Din nefericire, toata stradania procurorului Lucian Dolcu de a-l “lega” pe Sorin Susanu a esuat lamentabil, in conditiile in care brasoveanul detasat la conducerea Protectiei Consumatorilor din vestul tarii i-a spus clar denuntatoarei, in momentul in care a primit-o in audienta (in timp ce femeia purta pe corp tehnica primita de la DNA), ca-si poate redeschide salonul de infrumusetare doar dupa rezolvarea problemelor descoperite de inspectoare, in urma controlului.

Asadar, nu a cerut vreun plic cu bani, pe care Bianca Bota il avea gata pregatit, la fel cum pregatiti erau si politistii judiciaristi de la DNA sa intervina pentru retinerea comisarului sef.

Reproducem opiniile si raspunsurile Biancai Bota la intrebarile moderatorului de la emisiunea Bursa afacerilor, cu precizarea ca tanara a fost felicitata pentru spiritul civic debordant. In cazul in care se va contura faptul ca a fost vorba despre vreo inscenare, felicitarile vor fi retractate tot in mod public…

“Autoritatile statului isi fac foarte bine treaba, eu sunt in vacanta, nu pot sa va dau prea multe detalii. Dosarul este pe rol, ele au luat spaga servicii de coafor, au cerut bilete de avion, domnul procuror se ocupa de caz. Nu s-a calculat care este prejudiciul firmei, nu stiu exact, pentru ca pentru anumite servicii s-a luat legatura direct cu coafeza. Dar pot sa va spun ca o sedinta de epilat definitiv pe brat, sub brat, a costat 1.050 de lei.

Nu este niciun scenariu, aveti cuvantul meu de onoare, eu m-am speriat ca doua comisare, functionari publici, oameni pentru care noi platim contributii, isi iau un salar, au atata tupeu si pot sa ceara mita. Eu, prima data, am crezut ca mi se insceneaza ceva, ca vor sa vada daca dau, eu, mita. M-am speriat atat de tare, incat am mers la seful lor ierarhic, apoi la Parchet, si de acolo s-a declinat la DNA.

Nu cunosc cine este domnul Susanu, dar va garantez ca faptele sunt reale, va dau cuvantul meu de onoare.

In timpul flagrantului, in timp ce eram cu camerele pe mine, am fost la domnul Susanu, pentru ca doamna comisar mi-a spus sa-i dau plicul lui. Doamna a refuzat plicul in timpul flagrantului, poate s-a prins ca am ceva pe sub costumatie, aveti cuvantul meu ca totul s-a intamplat real, sedintele doamnelor sunt inregistrate audio-video.

Nu am reusit sa-i dau plicul doamnei comisar, in timpul flagrantului din fata magazinului Bega, pentru ca doamna se grabea sa ajunga sus, la unghii. Nu am incercat sa-i bag plicul cu bani in san, am incercat sa i-l dau in mana sau in geanta, insa doamna comisar mi-a spus ca vom merge impreuna la domnul Susanu si ma va recomanda ca sunt o prietena.

Cand va fi momentul potrivit, probabil ca se vor difuza si imaginile. In 2013, am avut inscenat un santaj, de catre o prietena, si tocmai ca am trecut prin asa ceva am considerat ca este un moment bun in care sa nu mi se insceneze o alta chestie si am mers la seful ei ieharhic, apoi s-a ajuns la DNA, si am acceptat sa fac flagrantul. Vreau ca dreptatea sa triumfe.

Referitor la afirmatia ca domnul Susanu ar pretinde jumatate din valoarea amenzii pentru a anula procesele verbale de contraventie, cum apare consemnat in declaratia data in fata organelor de ancheta, pot sa va spun ca nu este afirmatia mea, ci a doamnei Mihaela Ignat.

Asa se aude printre comercianti, a confirmat si doamna Ignat. Dumneaei poate oferi mai multe detalii. Eu stiu ca am fost imputernicita de patroana acestui salon si mi-am facut pe deplin treaba, in rest las autoritatile sa se pronunte“, a precizat Bianca Bota. Reamintim ca, in 2013, tanara denuntatoare a fost retinuta intr-un dosar de santaj, dupa ce a incercat sa recupereze prin forta o suma de bani de la fata primarului din comuna Curtea.

Sa mai spunem ca, ieri, Tribunalul Timis a respins plangerea fostei sefe a OPC Timis, Marinela Ilias, impotriva masurii controlului judiciar pe 60 de zile si a interdictiei de a profesa aplicate de procurorul Lucian Dolcu. (G.I.)

Leave a Reply