PREMIERA MILITARA. Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, prima festivitate de absolvire a studiilor de master de catre viitorii comandanti de unitati si sefi de stat major. “Folositi-va pregatirea pentru a aduce plusvaloare Armatei Romaniei!”

Prima promotie de masteranzi a Universitatii Nationale de Aparare „Carol I” din Bucuresti a participat, astazi, la festivitatea de absolvire a studiilor, un grandios ceremonial militar organizat, in premiera, de institutia de invatamant superior condusa de generalul de brigada Gheorghe Calopareanu.


Ofiterii care fac parte din promotia 122 „Nicolae Balcescu 200” au fost felicitati de catre conducerea galonatei universitati, dar si de catre invitatul special, generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major al Apararii, care le-a urat succes viitorilor comandanti de unitati militare din cadrul fortelor navale, terestre sau aeriene.

Pe parcursul anului universitar 2018–2019, peste 2000 de studenti si cursanti au pasit pragul Universitatii Nationale de Aparare, urmand programele de studii universitare de licenta, masterat si doctorat, precum si programe postuniversitare si cursuri de specializare.

“Institutia noastra asigura, anul acesta, prima promotie de ofiteri absolventi ai programului de studii universitare de masterat–Conducere comunicatii, tehnologia informatiei si aparare cibernetica, program organizat de Facultatea de securitate si aparare, avand in vedere actualele provocari la adresa securitatii Aliantei Nord Atlantice si prima promotie de ofiteri ai programelor de studii universitare de masterat Conducere interarme–forte terestre, forte aeriene, forte navale, Management logistic si Management economico–financiar, la forma de invatamant cu frecventa redusa, in domeniul Stiinte militare”, a precizat rectorul Gheorghe Calopareanu.

Acesta a subliniat faptul ca Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” este unica institutie de invatamant superior militar din Romania care desfasoara studii universitare de masterat destinate formarii comandantilor si ofiterilor de stat major.

“Am convingerea ca activitatea pe care o veti desfasura  in cadrul Ministerului Apararii Nationale, in misiuni internationale sau comandamentele Aliantei Nord Atlantice, va aduce cinste institutiei in care v-ati pregatit.

Sunteti obligati la performanta, sunteti vectori de imagine ai invatamantului superior militar romanesc. Drumul pe care l-ati ales impune standarde ridicate, performanta si maturitate. Folisiti-va energia si pregatirea pentru a aduce, in continuare, plusvaloare Armatei Romaniei.

In incheiere, doresc sa multumesc cadrelor didactice implicate in procesul educational, care si-au indeplinit misiunea cu deosebita implicare, creand suportul necesar implementarii standardelor din modelul absolventului”, a mai mentionat generalul de brigada Gheorghe Calopareanu.

Ceremonialul militar prin care s-a marcat finalul studiilor pentru prima promotie de masteranzi a cuprins si oficiere unei slujbe religioase, defilarea Brigazii 30 Garda si Protocol si evolutia la inaltime a trei elicoptere militare.

Tot astazi, Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” a sarbatorit 130 de ani de la infiintarea, prin Inaltul Decret al Regelui Carol I, care initial s-a numit Scoala Superioara de Razboi si a fost a sasea institutie militara de invatamant superior din Europa, alaturi de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino si Bruxelles. Totodata, intre orele 9,30-12, a avut loc Ziua portilor deschise. (V.E.)

Leave a Reply