Salonul de lux deschis de Brigitte Sfat la Timisoara, executat silit de Finante! Cel mai important client, o procuroare de la DIICOT

Salonul de infrumusetare deschis de Brigitte Sfat, la Timisoara, in 2010, in perioada in care era partenera de viata a tenismenului Ilie Nastase, si-a inchis portile, in urma cu cateva zile, pentru a se evita executarea silita anuntata de Administratia Finantelor Publice Timis.


De altfel, in noaptea dinaintea scoaterii la licitatie publica a bunurilor mobile din salon, angajatele au fost chemate de acasa pentru a ajuta la salvarea obiectelor de inventar, care au fost ridicate si incarcate intr-un camion.

Potrivit anuntului lasat de executor la sediul B Fashion Timisoara, pe strada Lucian Blaga, prin vanzarea celor 5 scaune de coafor, 4 oglinzi, 2 scafe, 4 dulapuri, masa manichiura si pat masaj s-ar fi recuperat la buget cel putin 21.508 lei, suma la care au fost evaluate bunurile.

“Era de asteptat ca bunurile mobile din salon sa fie mutate in alta parte, pentru a se evita scoaterea la licitatie publica, intrucat nu au fost puse sub sechestru de Finante. Nu le impiedica nimic sa le ridice pentru a nu fi vandute de executor”, ne-a declarat o coafeza care a participat la operatiunea de salvare a scaunelor si oglinzilor.

Acest final de drum pentru B Fashion, salon de infrumusetare deschis intr-un spatiu ultracentral mostenit de Brigitte Sfat de la primul sot, omul de afaceri Tavi Sfat, nu le-ar fi revoltat prea tare pe cele 10 angajate, care si-au gasit rapid alte angajamente, daca nu s-ar fi ivit o problema serioasa.

Mai exact, in ultimii patru ani, patroanele B Fashion nu au achitat contributiile sociale ale angajatelor, desi le-au retinut sumele datorate statului.

“In fiecare luna le-am platit cate 900 de lei pentru contributii sociale. Avem o evidenta tinuta pe caiet, pentru ca achitam in rate. Acuma, am avut surpriza sa aflu ca nu s-au platit aceste sume la bugetul de stat.

Noi aparem neasigurate, daca ne-am fi imbolnavit probabil ca ar fi trebuit sa ne platim din buzunar zilele de spitalizare. Este vorba despre foarte multi bani adunati in cei patru ani, aproape 10.000 euro de fiecare angajat. Am inregistrat plangeri la Finante, Casa Judeteana de Sanatate si Casa de Pensii, si, probabil, voi demara si un proces in instanta”, ne-a declarat coafeza Adriana Topliceanu.

Este posibil ca acest comportament penal al celor doua patroane, – avocata Tripona Murgu si economista Claudia Blejusca, care se pare ca a preluat pachetul de actiuni detinut de Brigitte Sfat – sa fi fost incurajat de faptul ca unul dintre clientii de lux al salonului a fost Carmen Martinov, procuror la DIICOT Timisoara.

“Stiu ca acolo era locul si mediul preferat in care doamna procuror Martinov Carmen, de la DIICOT, se manifesta uneori, statea la taclale cu fetele, le mai povestea cum face tandari imaginea unor avocati celebri, care nu-i sunt pe plac, in timp ce i se prestau servicii complete de infrumusetare. Sper ca doamna procuror Martinov sa fi pastrat toate bonurile de la coafor, ca in situatia in care celor 10 angajate nu li s-au platit contributiile la stat, de cativa ani, si acum acestea depun plangere penala la DNA, sa nu se sustina, Doamne fereste!, ca n-a avut patroana din ce plati contributiile angajatiilor, pentru ca au fost prestate servicii gratuite pentru unii clienti, preferential! Ar fi o mare nedreptate, sa i se aduca astfel de acuzatii unui procuror ca doamna Martinov, cu putin inainte de pensie”, a comentat avocatul Florin Kovacs, care va reprezenta angajatele B Fashion in instantele de judecata.

Dupa cum era de asteptat, din cauza subiectului delicat, opiniile celor doua patroane, dar si cea a procuroarei Carmen Martinov, ne-a fost imposibil sa le obtinem. Deocamdata… In schimb, le vom publica imediat ce ne vor fi puse la dispozitie. (G.I.)

Leave a Reply