Cine este noul prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, dupa plecarea Mihaelei Pop la Judecatoria Sannicolau Mare

Conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a decis delegarea un procuror in fruntea Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in conditiile in care functia de prim-procuror s-a vacantat dupa surprinzatoarea plecare din sistem a Mihaelei Pop.


Fosta sefa a Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, in iunie 2019, sa fie numita judecator la Judecatorie Sannicolau Mare, cu pastrarea gradului profesional de tribunal, cerere care a fost solutionata pozitiv.

Nu se cunosc motivele acestei plecari intempestive din sistem, insa unii magistrati speculeaza faptul ca Mihaela Pop a facut o echipa solida cu Ion Brasoveanu la conducerea unitatilor de parchet din Timis, iar la finalul celor doua mandate de procuror general ale lui Brasoveanu – a decis sa imbrace roba de judecator.

Revenind la numele procurorului care a fost delegat sa conduca Parchetul de pe langa Tribunalul Timis pana la organizarea unui concurs, sa spunem ca este vorba despre Mioara Violeta Filip, fost procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Reamintim ca noul procuror general al unitatilor de parchet din Banat este aradeanul Marius Neculcea, care este secondat de procurorii general adjuncti Ion Brasoveanu si Miculescu-Ungur Camelia. (G.I.)

Leave a Reply