Nou sef la Jandarmeria Romana! Generalul de brigada Constantin Florea il va inlocui pe teleormaneanul Ionut Catalin Sindile, care a fost pus sub acuzare de catre procurorii militari

Seful interimar al Jandarmeriei Romane, colonelul Ionut Catalin Sindile, va fi schimbat din functie, urmand sa fie inlocuit cu generalul de brigada Constantin Florea, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj.


Surse din Ministerul de Interne au dezvaluit ca Ionut Sindile este anchetat de procurori in dosarul reprimarii violente a manifestanților din 10 august 2018, fiind pus sub acuzare pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.

Generalul de brigada Constantin Florea (foto) este avansat in functie datorita relatiilor foarte bune pe care le are cu ministrul de Interne, Mihai Fifor, dar si cu vicepresedinta PSD, Lia Olguta Vasilescu.

Colonelul Ionut Sindile a fost la comanda Jandarmeriei pe 20 iunie 2018, cand au avut loc incidentele din Piata Victoriei, din Bucuresti, dintre jandarmi si protestatari, intrucat seful Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, ar fi fost plecat din tara.

Sindile este originar din Teleorman, judetul controlat de Liviu Dragnea și de unde provin premierul Viorica Dancila si fostul ministru de Interne, Carmen Dan. (Vlad Enciu)

Leave a Reply