SOC! Tatal unui fost sef din Politia Timis, acuzat ca ar fi agresat sexual o fetita in varsta de 6 ani. Procurorii au deschis o ancheta

Tatal unui fost sef din Politia Timis este cercetat de procurori sub acuzatia de agresiune sexuala asupra unui minor, dupa ce ar fi profitat de o fetita de 6 ani, pe care parintii sai, vecini, i-au lasat-o in grija, in timp ce erau la muncile campului.


Barbatul in varsta de 80 de ani, din comuna Buces, judetul Hunedoara, este tatal colonelului in rezerva Eugen Costoia, fost sef al Politiei Orasului Sannicolau Mare, din Timis Timis, care a fost destituit din functie, in ianuarie 2013, pe fondul unui scandal izbucnit la un bar din oras, la care ar fi participat chiar fiul sau.

„Politistii Biroului Investigatii Criminale Brad s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea comiterii unei infractiuni de agresiune sexuala asupra unei minore in varsta de 6 ani, din comuna Buces. Din primele cercetari, se pare ca fapta ar fi fost comisa, in data de 28.06.2018, de catre un vecin al familiei minorei, un barbat in varstă de 80 de ani, insa minora nu a relatat nimic familiei, de la acea data”, au transmis, miercuri, politistii hunedoreni.

Potrivit unor surse judiciare, fetita agresata de bărbatul de 80 de ani ar fi ajuns acasa sangerand, mama sa a dus-o la spitalul din Brad, insa parintii au decis, la vremea respectiva, sa nu sesizeze politia.

Oamenii legii s-au autosesizat, miercuri, cu privire la fapta de agresiune sexuală asupra copilei, desi aceasta ar fi avut loc in urma cu peste un an.

Politistii, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, au dispus o expertiza medico-legala, iar in acest caz a fost deschis un dosar penal pentru agresiune sexuala.

Deocamdată, bătranul in varsta de 80 de ani este cercetat in stare de libertate. (V.E.)

UPDATE! Nicolae Costoia, tatal fostului sef al Politiei Sannicolau Mare, a fost retinut pentru 24 de ore si depus in Arestul IPJ Hunedoara, urmand ca maine sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. 

Leave a Reply