Gafa MISOGINA! Un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a ratat avansarea in functie, dupa ce la interviul sustinut la CSM a afirmat ca “femeile sunt mai usor de stresat decat barbatii”

Ioan Damian, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a ratat in ultimul moment numirea in functia de sef al Sectiei urmarire penala, dupa ce, in timpul interviului sustinut la CSM, magistratul a afirmat ca femeile sunt mai usor de stresat decat barbatii.


Gafa misogina a magistratului din Timis a iesit la iveala, luni, 12 august, cand CSM a publicat Hotararea nr. 661 din 16 iulie 2019, prin care Sectia pentru procurori a respins propunerea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de numire in functia de procuror-sef al Sectiei de urmarire penala de la Parchetul Tribunalului Timis a lui Ioan Damian.

Cele mai multe intrebari i-au fost adresate procurorului de catre ministrul Justitiei, Ana Birchall, dupa cum se poate vedea si in inregistrarea video publicata pe site-ul CSM.

Mai exact, in urma interviului din 16 iulie, membrii Sectiei pentru procurori din cadrul CSM au stabilit ca Ioan Damian nu intreneste abilitatile necesare numirii in functia de conducere, functie pe care o ocupa cu delegare inca din 15.12.2018.

“Nu intruneste, in prezent, abilitatile necesare numirii in functia de conducere atat la nivelul cunostintelor teoretice, cat si al deprinderilor practice privind managementul, comunicarea si principiile care guverneaza activitatea procurorilor din cadrul Ministerului Public, intrucat, raspunzand la intrebarile adresate de membrii Sectiei pentru procurori, nu a identificat elementele de analiza care sa poata alcatui baza planului de proiect si sa poata fi folosita in cadrul acestuia”, se mentioneaza in Hotararea 661/ 2019.

Dialogul de la inceputul interviului, unde Ioan Damian a sustinut ca femeile sunt mai usor de stresat decat barbatii, apare ca o adevarata provocare feminista din partea ministrului Justitiei, Ana Birchall. Iata-l:

„Ioan Damian: Ca persoana, sunt o persoana organizata, toleranta, nu ma prea stresez…

Nicolae Solomon: Pe altii ii stresati?

Ioan Damian: Nici macar. Nici macar. Si daca stau sa ma gandesc, de exemplu, la noi, la Timis, marea majoritate sunt femei…

Ana Birchall: Pai, si ce inseamna asta?

Ioan Damian: …care sunt mai usor de stresat – asta e ideea. Cu barbatii e mai simplu. Cu femeile, ele sunt mai altfel

Ana Birchall: Cum adica sunt mai altfel?

Ioan Damian: Sunt un pic mai… Trebuie sa fii mai atent un pic cu ele”. (V.E.)

Leave a Reply