BRACONAJ. Cetateni germani prinsi la vanatoare ilegala pe fondul cinegetic al Universitatii de Stiinte Agricole a Banatului din Timisoara

Inginerul cu vanatoarea din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) din Timisoara a sesizat Sectia 5 Politie Rurala Belint, miercuri seara, faptul ca a depistat mai multe persoane care vanau ilegal pe Fondul de vanatoare 41 Cralovat, intrucat detineau autorizatii pentru un alt fond de vanatoare.


Ajunsi la fata locului, politistii au constatat ca patru barbati, doi romani si doi cetateni germani, se aflau la vanatoare in zona respectiva, fara a avea acest drept, si detineau asupra lor armele de foc, desi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Potrivit unor surse judiciare, paznicul de vanatoare avea o alcoolemie de 0,74 mg/l in aerul expirat.

S-a trecut la legitimarea acestora, stabilindu-se ca este vorba despre cetateanul german Nikels Werner si tovarasul sau roman, Duica Adrian, care vanau pe alt fond decat cel pentru care aveau emisa autorizatia, si Angerer Georg, detinatorul unei autorizatii individuale de vanatoare, insa nu era insotit de paznicul de vanatoare Huzdup Constantin.

De asemenea, Nikels Ioan se afla pe Fondul de vanatoare 18 Brestovat, fara a fi semnat pe autorizatie pentru instruire si participare la vanatoare.

Oamenii legii au confiscat 4 arme de foc si au deschis dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de “vanatoare fara respectarea conditiilor inscrise in autorizatia de vanatoare” (Angerer Georg si Nikels Ioan) si “vanatoarea pe alt fond cinegetic decat pe care vanatorul este autorizat sa vaneze” (Duica Adrian si Nikels Werner).

Aceste fapte penale se inscriu in categoria infractiunilor de braconaj, conform Legii 149/2015, iar in cazul in care cei patru suspecti vor fi trimisi in judecata si gasiti vinovati, risca inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda. (G.I.)

 

Leave a Reply