PMP arunca in cursa prezidentialelor un absolvent de Sorbona! Theodor Paleologu poate arbitra batalia dintre Iohannis si “restu’ lumii”

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, este favorit pentru a fi desemnat, maine, in sedinta Consiliului National al PMP, candidatul partidului la alegerile prezidentiale din noiembrie.


„Duminica vom avea o sedinta in care vom discuta despre candidaturi. Nu s-a luat inca decizia cine va fi candidatul. Urmeaza sa existe aceasta analiza interna deci nu va pot confirma pentru ca nu e e decis, se va decide duminica cine va fi candidat”, a explicat presedintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul PMP a adaugat ca intrunirea Consiliului National va avea loc, duminica, la Parlament si va incepe la ora 12. Contracandidatul lui Theodor Paleologu a fost, pana sambata dupa-amiaza, cand a anunta ca renunta la nominalizare, teologul si filozoful Mihail Neamtu.

“Am decis ca este intelept sa-l sprijin pe Toader Paleologu in cursul alegerilor din aceasta toamna. Nu-i o renuntare, ci doar un pas pentru consolidarea unui proiect de echipa”, a scris acesta pe Facebook.

Theodor Paleologu a fost ministrul al Culturii, in perioada 2008-2009 si a avut doua mandate de deputat, in legislaturile 2008-2012 si 2012-2016.

Paleologu a candidat independent la alegerile parlamentare din anul 2016, in Bucuresti. Desi a obtinut cel mai mare numar de voturi dintre toti candidatii independenti, in Capitala, acesta nu a reusit sa obtina un nou mandat de parlamentar.

Electoratul de dreapta din Romania are la dispozitie o varianta interesanta la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, crede jurnalistul Dan Andronic.

„Toader Paleologu va fi candidatul PMP la presedintia Romaniei. Este primul candidat cu studii la Sorbona. Educat, cu experienta de parlamentar si de ministru, fara scandaluri, va fi o alternativa interesanta pentru intelectualii de dreapta!”, scrie Dan Andronic.

De cealalta parte, Narcisa Iorga, fosta membra a CNA, considera ca desemnarea lui Toader Paleologu este un gest riscant pentru PMP. „Paleologu nu a reusit sa convinga nici macar bucurestenii atunci cand a candidat la primaria Sectorului 2. Cand tara e dominata de oameni care au uitat minimele norme de bun simt, asta daca le-au stiut vreodata, cine crezi tu ca voteaza un boier?”, se intreaba retoric fosta jurnalista. (Mara Ion)

Leave a Reply