Judecatoarea Dana Girbovan a demisionat din magistratura! “Odata ce am acceptat propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura”, a anuntat ministeriabila

Judecatoarea Dana Girbovan, candidat la preluarea functiei de ministru al Justitiei in Guvernul Dancila, a demisionat din magistratura si se indreapta cu pasi repezi catre lumea politica.


„Azi, 26 august 2019, la ora 9, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura.

In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, a scris Dana Girbovan pe Facebook.

Membrii Sectiei pentru judecatori din cadrul CSM au decis, in sedinta de astazi, sa aprobe demisia din magistratura a Danei Girbovan. Propunerea de eliberare din functia de judecator va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis, pentru emiterea decretului de rigoare.

„Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Preşedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Girbovan, judecator la Curtea de Apel Cluj, conform art.65 alin.(1) lit.a) din Legea nr.303/2004, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare. (unanimitate)”, se arata in minuta Sectiei, potrivit Mediafax

Dana Girbovan, propunerea PSD pentru ministerul Justitiei, este judecator la Curtea de Apel Cluj-Napoca si presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania. (M.I.)

 

Leave a Reply