Politisti prinsi la braconaj intr-o padure din Arad. Asupra jeep-ului cu care se deplasau acestia, s-au tras mai multe focuri de arma

Doi politisti din cadrul IPJ Arad sunt cercetati de catre ofiterii Biroului Control Intern, dupa ce au fost prinsi la braconaj pe fondul de vanatoare Zabrani, in zona padurilor din Secaci.


Potrivit publicatiei Critic Arad, ar fi vorba despre comisarul Cristian Curt, fost lucrator la “Doi si-un sfert”, celebra unitate de protectie informativa a cadrelor, actualmente fiind la Politia Santana, si agentul Fabian Ciucu, fost politist la Investigatii Criminale, actualmente transferat la Politia Rutiera Arad, dupa ce a fost inculpat si achitat in Dosarul transportatorilor.  

Acestia ar fi fost depistati de colegii lor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, in noaptea de 23 spre 24 august, pe un drum de padure, pe raza localitatii Beliu, intr-un autoturism de teren. Initial, soferul jeepului a oprit la semnalele politistilor, insa imediat dupa aceea a demarat in tromba.

Oamenii legii au tras patru focuri de arma, doua in aer si doua inspre autovehicul, fara a reusi sa determine oprirea masinii. Ulterior, in urma verificarilor, s-a stabilit ca jeepul apartine fostului lucrator de la “Doi si un sfert”.

Intr-un comunicat de presa, conducerea IPJ Arad anunta demararea unei anchete interne, dar si intocmirea unui dosar penal pentru braconaj cinegetic.

„Politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, impreuna cu cei din cadrul politiilor orasenesti, au organizat, in noaptea de 23 spre 24 august, o actiune de amploare in padurile judetului, in vederea depistarii persoanelor care savarsesc activitati de braconaj sau nu respecta regimul armelor si munitiilor.

In acest context, in jurul orei 00, politistii au observat un autoturism de teren care se deplasa pe directia Secaci-Bochia. Desi initial soferul a oprit la semnalele politistilor, ulterior, dupa ce acestia au coborat din masina, autoturismul a demarat, fiind executate de politisti patru focuri de arma (doua in plan vertical-somatie si doua asupra autoturismului), fara a se reusi oprirea autoturismului.

In urma verificarilor efectuate a fost identificat propietarul masinii, fiind continuate cercetarile sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj cinegetic”, se arata intr-o informare a IPJ Arad.

In acelasi comunicat s-a mai mentionat ca, la data de 24 august, in jurul orei 03, pe raza localitatii Hasmas, au fost depistati alti cinci barbati care nu detineau autorizatii de vanatoare legale, fiind intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj cinegetic. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply