Presedintele PMP, atac dur la adresa lui Calin Popescu Tariceanu, dupa ce acesta s-a luat de Basescu. “Cariera lui Tariceanu este o caricatura politica prin comparatie cu cea a presedintelui Traian Basescu”

Presedintele PMP Eugen Tomac a sarit in apararea mentorului sau politic, Traian Basescu, dupa ce fostul sef al statului a fost atacat de Calin Popescu Tariceanu.


Liderul ALDE a anuntat, miercuri seara, pe Facebook, ca Traian Basescu va trebui sa se prezinte, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, fiind acuzat de CNSAS ca ar fi fost colaborator al Securitatii.

Dupa ce a fost umilit in ultimul hal de Viorica Dancila, Calin Popescu Tariceanu incearca sa revina in atentia publica printr-un atac de cea mai joasa speta la adresa presedintelui Traian Basescu. Tema de atac pe care fostul sef al Senatului a ales-o este cea pe care o cunoaste mai bine decat oricine: tradarea.

In 2005, prim-ministrul Tariceanu anula, printr-o Ordonanta de Urgenta, testamentul lui Emanoil Gojdu si cedarea, fara nicio justificare, a patrimoniului Fundatiei Gojdu in favoarea statului maghiar.

Prin testamentul facut in 1869, Emanuil Gojdu isi lasa averea “acelei parti a natiunii romane din Ungaria si Transilvania care apartine la confesiunea orientala ortodoxa”, pentru acordarea de burse studentilor si pentru ajutorul preotilor.

Fara nicio indoiala, actul normativ promovat de Tariceanu reprezinta un act de tradare incalificabil, cu dimensiuni politice si simbolice de impact inestimabil, care dovedeste ca acesta nu are niciun atasament fata de valorile ce definesc natiunea romana.

Cariera lui Tariceanu este o caricatura politica prin comparatie cu cea a presedintelui Traian Basescu.

Singurul motiv pentru care Calin Popescu Tariceanu ar putea ramane in istoria post-revolutionara a Romaniei este tradarea intereselor si valorilor acestei natiuni – vezi cazul Fundatiei Gojdu, si nu numai”, a notat Tomac pe reteaua de socializare.

Aceasta replica a presedintelui PMP Eugen Tomac a venit, rapid, dupa ce, miercuri seara, presedintele Senatului a anuntat pe pagina sa Facebook ca Basescu are termen in dosarul Petrov.

Cand te injura Basescu e clar ca esti pe drumul cel bun. Batranul matroz nu poate sa-mi ierte ca nu am acceptat preluarea ostila, in anul 2005, a PNL-ului de catre el si compania si ca am refuzat ca in calitate de Prim-Ministru sa-i inghit toate marlaniile.

Adevarul e ca atunci cand unul ca Traian «Petre-esti-cel-mai-bun» Basescu te face tradator, ori pur si simplu cand te injura in orice mod, iti face, de fapt, un mare serviciu de imagine”. (Mara Ion)

Leave a Reply