PELERINAJ. Credinciosii din Banat sunt astepati sa participe la pelerinajul de peste 40 de km dintre Manastirea Sag si Manastirea Partos

Credinciosii din Banat, si nu numai, sunt astepati sa participe, vineri, 13 septembrie, la traditionalul pelerinaj pe jos dintre manastirile Sag si Partos, pe traseul parcurs, in anul 1653, de Sfantul Mitropolit Iosif.


Prezentam comunicatul care ne-a fost transmis de catre secretarul eparhial al Mitropoliei Banatului.

„Cu binecuvantarea IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, VINERI, 13 SEPTEMBRIE 2019, va avea loc traditionalul Pelerinaj pe jos de la Manastirea Timiseni (Sag) la Manastirea Partos.

Acest pelerinaj reitereaza, in mod simbolic, drumul pe care l-a parcurs, dupa retragere, Sfantul Mitropolit Iosif, in anul 1653, din cetatea Timisoarei pana la Manastirea Partosului si reprezinta totodata inceputul evenimentelor din acest an dedicate hramului manastirii.

Programul este urmatorul:
– orele 05:30: Sf. Liturghie (savarsita in biserica mica a Manastirii Timiseni-Sag de catre parintele Ierom. Varlaam Almajanu, staretul Manastirii Partos);
– orele 06:30: binecuvantarea pelerinilor si inceputul pelerinajului.

Traseul pelerinajului:
Sag – Parta – Petroman – Ciacova – Ghilad – Ofsenita – Banloc – Partos.

La orele serii se va sosi la Manastirea Partos unde se va rosti o rugaciune de multumire, iar de la orele 19 se va asista la Vecernia savarsita de Parintele Mitropolit Ioan, care va si adresa un cuvant pelerinilor. (I.P.)

Leave a Reply