Cosurile de gunoi importate din Anglia de catre Primaria Timisoarei, un posibil “tun” de 500.000 de euro dat bugetului local. Pretul de achizitie este dublu fata de pretul de raft din UK, a descoperit un hater pretentios

N-au trecut decat cateva ore de cand primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a anuntat ca centrul orasului va fi dotat cu cosuri de gunoi, made in Anglia, achizitionate la pretul de 615 euro bucata, ca un hater de pe Facebook a si descoperit urmele unei afaceri necurate girate de administratia locala.


Mai exact, pe contul “Cetatean in Timisoara. Pretentios” a fost dezvaluit pretul exact al cosurilor de gunoi importate de peste Canalul Manecii, de unde se poate vedea ca adaosul comercial platit de Nicolae Robu, cu nonsalanta edilului care nu poate fi tras de maneca nici macar de catre inspectorii Curtii de Conturi, este de aproape 100 la suta.

Asta, in conditiile in care, de regula, la achizitiile en-gros, fabricantii sau distribuitorii ofera cumparatorilor discount-uri importante…

Asadar, Primaria Timisoara spune ca a achizitionat, prin operatorul de salubritate Brantner, nu mai putin de 54 de cosuri de gunoi Glasdon Jubilee, pentru care a achitat suma de 132.084 lei, fara TVA, in conditiile in care cetateanul pretentios de pe Facebook, cu eforturi minime, a descoperit ca aceste cosuri costa doar 259 de lire sterline (1.642 de lei, cu tot cu TVA), ceea ce pune la indoiala buna credinta a achizitiilor girate si laudate de primarul Robu.

Iata postarea cetateanului pretentios, care sustine ca a demascat o noua afacere suspecta din Primaria Timisoara.

“Moldoveanul din mine a tinut neaparat sa verifice pretul cosurilor de gunoi prezentate azi de Nicolae Robu ca o mare realizare. Nu m-am mirat sa aflu ca pretul de raft e de doua ori mai mic decat cel pe care-l platim noi, timisorenii.

A anutat Nicolae Robu ca pune cosuri de gunoi in zona centrala. Super. A anuntat si pretul – vreo 3000 de lei / cos de gunoi. 2910 lei, ca sa fim mai precisi.

Vazand poza, mi-am dat seama ca e un model standard din UK, deci m-am pus sa caut pretul. Modelul e primul care apare in lista la cautare dupa “street litter bins price”. Costa 259 de lire + TVA, adica 1.642 de lei (cu tot cu TVA, la schimbul BNR de azi). Sa zicem ca mai include si niste elemente auxiliare (prinderi, personalizari), deci +20%. Ajungem la 2.000 de lei.

Subliniez ca pretul de 259 de lire nu este cel de producator, ci este de distribuitor care-si pune si el adaosul propriu. Si pretul nu este negociat, e cel de revista”, sustine haterul de pe Facebook.

De remarcat ca prima transa de cosuri de gunoi importata din Anglia, cele 54 de bucati care au fost montate, deja, pe domeniul public, poate reprezenta doar un test de vigilenta pentru haterii Timisoarei, in conditiile in care primarul Nicolae Robu a anuntat ca vor mai fi achizitionate inca 2000 de astfel de obiecte din categoria mobilier stradal.

La un simplu calcul, observam ca bugetul local ar putea fi prejudiciat cu peste 500.000 de euro… (V.E.)

Leave a Reply