MANDAT. Tribunalul Timis a decis arestarea preventiva a vamesului Sorin Avram. Procurorii au descoperit o parte din averea fostului sef de tura de la Vama Stamora-Moravita, printre care si 10 apartamente

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a decis, dupa o audiere maraton, arestarea preventiva a vamesului Sorin Avram, de la PTF Stamora-Moravita, prins in flagrant in timp ce lua mita de la un cetatean sarb.


Potrivit unui comunicat al DNA, Sorin Avram a pretins de la omul de afaceri sarb suma de 150 de euro pentru a-l lasa sa intre in  Romania, avertizandu-l ca, daca refuza sa plateasca, i-ar putea confisca marfa transportata.

“In zilele de 04 si 12 septembrie 2019, inculpatul, in calitatea mentionata mai sus, a pretins si primit de la o persoana, om de afaceri, suma totala de 100 de euro pentru a-i permite intrarea in Romania cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina sa remita sumele de bani, vamesul i-a pus in vedere omului de afaceri ca are posibilitatea sa ii aplice sanctiunea confiscarii marfurilor transportate. Ulterior, in ziua de 16 septembrie 2019, pentru acelasi motiv, lucratorul vamal a mai pretins de la acelasi om de afaceri suma de 150 de euro.

Dupa mai multe negocieri, suma finala care i-a fost remisa inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

La data de 17 septembrie 2019, inculpatul este prezentat Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Inculpatului Avram Sorin Daniel i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie”, se arata in comunicatul DNA.

In timpul anchetei, procurorii au facut o descoperire uluitoare. Vamesul are numeroase proprietati, 10 dintre acestea aflandu-se pe scara unui bloc din localitatea Dumbravita, judetul Timis. Decizia Tribunalului Timis nu este definitiva, putand fi contestata in termend e 48 de ore. (V.E.)

Leave a Reply