Procuroarea Adina Florea, a fi sau a nu fi instalata la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Ministrul Justitiei a cerut CSM sa amane votul pentru validarea sefului SIIJ

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, anunta ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), nu poate functiona legal si face apel la CSM sa ia act de concluziile expertilor GRECO si MCV.


“Este primul plen dupa o lunga perioada cu o agenda bogata, cu subiecte extrem de interesante pentru functionarea justitiei. Cunoasteti parerea mea personala.

In urma cu ceva vreme, eu am instituit un grup de lucru in care am cerut un punct de vedere de la institutiile de specialitate, care au cuprins recomandari GRECO, comisiei MCV. Sunt doua concluzii preliminare, niciuna nu sustine functionarea SIIJ.

Eu cred ca este obligatia CSM sa tina cont de aceste concluzii. Am primit mii sii mii de mesaje in baza carora oamenii si-au exprimat punctele de vedere”, a declarat Ana Birchall.

De asemenea, si Asociatia „Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor” (AMASP) cere CSM, printr-un comunicat, sa amane votul programat, azi, pentru validarea Adinei Florea ca sef al Sectiei speciale pentru investigarea magistratilor pana cand Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) va pronunta o decizie in dosarul in care verifica legalitatea infiintarii acestei sectii controversate din sistemul judiciar romanesc. (V.E.)

Leave a Reply