Breaking NEWS! Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, obtinand 17 voturi din 22

Laura Codruta Kovesi a fost votata de Consiliul UE pentru functia de procuror-sef european, in ciuda opozitiei guvernului de la Bucuresti. Fosta sefa a DNA este primul magistrat european care va ocupa aceasta functie, nou infiintata.


”Candidata noastra a obtinut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorica”, a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Muresan. ”Este o victorie imensa pentru Romania, la care a contribuit decisiv Presedintele Klaus Iohannis, alaturi de liderii si europarlamentarii PNL care au facut un lobby intens pentru Laura Codruta Kovesi”, a precizat PNL intr-un comunicat.

Parlamentul European – cealalta institutie implicata in numire, o sustine pe Kovesi. Urmeaza si un vot in Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi in functie este deja o certitudine. Asta inseamna ca fosta sefa a DNA va fi instalata in functie.

Reamintim ca premierul Viorica Dancila i-a cerut ambasadorului Romaniei la UE, Luminita Odobescu, sa voteze impotriva desemnarii Laurei Codruta Kovesi. (G.I.)

Leave a Reply