Admiterea la Universitatea Politehnica Timisoara s-a incheiat! Rata angajabilitatii absolventilor de 86 la suta a sporit popularitatea UPT in randul absolventilor de liceu din tara

Admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timisoara s-a incheiat joi, 19 septembrie 2019, dupa ultima runda de confirmari, in cadrul sesiunii de admitere din luna septembrie, si centralizarea rezultatelor.


In conditiile in care numarul de absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat scade de la an la an, UPT a ocupat toate locurile bugetate, atat la nivelul ciclului de licenta (2280 de locuri), cat si la cel de master (1500 de locuri) si a ocupat un numar semnificativ de locuri cu taxa.

Toate acestea confirma prestigiul de care se bucura Politehnica timisoreana, atat pe plan regional, cat si national, avand in vedere faptul ca studentii inscrisi provin din aproape toate judetele tarii.

La aceasta crestere a atractivitatii specializarilor oferite de UPT contribuie, pe langa calitatea actului educational, si piata muncii, care inregistreaza o cerere tot mai mare de absolventi in domeniile tehnice.

O dovada in acest sens este data si de rata angajabilitatii absolventilor UPT dupa 6 luni de la finalizarea studiilor, care, conform statisticilor oficiale, depaseste 86%, fara a lua in calcul pe cei care isi continua studiile la un nivel superior, pe cei care isi deschid afaceri proprii sau pe cei plecati in strainatate.

De o crestere a popularitatii in randul absolventilor ciclului de licenta se bucura studiile de master, toate locurile finantate de la bugetul de stat fiind ocupate, dar si un numar considerabil de locuri in regim cu taxa. Avand in vedere cererea mare inregistrata pentru aceste studii, Universitatea Politehnica Timisoara a solicitat Ministerului Educatiei Nationale suplimentarea numarului de locuri.

Universitatea Politehnica Timisoara asigura cazare in caminele proprii, modernizate, pentru toti studentii sai, acces gratuit la bazele sportive proprii, precum si la cea mai moderna biblioteca studenteasca din tara. Nu in ultimul rand, UPT asigura burse atat din fondurile MEN, cat si din venituri proprii, studentii merituosi fiind astfel recompensati pe masura. (I.P.)

Leave a Reply