SENTINTA! Primaria Timisoara pierde inca un proces cu E.ON Energie. Administratia Robu trebuie sa plateasca 1,5 milioane de euro penalitati de intarziere la facturile neachitate la timp

Primaria Timisoara si Compania Locala de Termoficare “Colterm” SA au pierdut un nou proces cu E.ON Energie Romania, din cauza facturilor de gaz neachitate la timp.


Tribunalul Specializat Mures a hotarat, astazi, ca cele doua parate sa plateasca societatii reclamante peste 1,5 milioane de euro cu titlu de penalitati de intarziere, dar si 70.565 lei cheltuieli de judecata reprezentand taxa judiciara de timbru.

“Admite actiunea formulata de reclamanta societatea E.ON Energie Romania SA (…) si, pe cale de consecinta, obliga pe paratele societatea Compania Locala de Termoficare Colterm SA si Municipiul Timisoara sa plateasca societatii reclamante suma de 6.695.978,30 reprezentand penalitati de intarziere calculate pentru perioada 01.02.2018 – 28.02.2019 asupra facturilor emise in intervalul aprilie 2016 – ianuarie 2017.

Obliga pe paratele societatea Compania Locala de Termoficare Colterm SA si Municipiul Timisoara sa platească societatii reclamante E.ON Energie Romania SA suma de 70.565,00 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand taxa judiciara de timbru”, se precizeaza in hotararea instantei din Mures.

Sentinta nu este definitiva, ci poate fi atacata cu apel in 30 de zile de la comunicare. Reamintim ca, in luna februarie 2017, acelasi tribunal specializat din Mures a obligat Primaria Timisoara sa plateasca reclamantei E.ON Energie Romania suma de 28.528.287,58 lei, contravaloarea facturilor de gaze gazelor naturale livrate si neachitate pentru perioada februarie – mai 2016.

La vremea respectiva, viceprimarul Dan Diaconu spunea ca 20 de milioane de lei se achitasera pe parcursul procesului, iar pentru restanta de 8,5 milioane de lei se purtau negocieri pentru o esalonare la plata. Se pare ca Primaria Timisoara nu a onorat nici acea intelegere si a fost data in judecata din nou… (Mara Ion)

One thought on “SENTINTA! Primaria Timisoara pierde inca un proces cu E.ON Energie. Administratia Robu trebuie sa plateasca 1,5 milioane de euro penalitati de intarziere la facturile neachitate la timp

  1. Pe inconștientul asta nu il ia nimeni la întrebări?!?!
    Alooo DNA?!? Mai trăiți?!?! Bine….este se stie…pe banii nostri 🙁

Leave a Reply