FLAGRANT. Administrator judiciar retinut de procurorii DNA, dupa ce a pretins o spaga de aproape 1 milion de euro de la patronul unei societati comerciale aflata in reorganizare

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Alba – Iulia, au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 02 octombrie 2019, a inculpatilor:


Vlaic Petrica Dan, in calitate de administrator judiciar al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

O persoana fizica, fara vreo calitate speciala, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2017 – 2019, inculpatul Vlaic Petrica Dan, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la administratorul unei societati comerciale aflata in reorganizare (martor in cauza) sa-i remita o suma de bani, reprezentand echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevazute in planul de reorganizare, pentru ca in schimb sa nu isi indeplineasca obligatiilor legale in cadrul procedurii reorganizarii, prin inactiunile sale incalcand prevederile Legii nr.85/2014 atat in relatia cu debitorul, cat si cu instanta judecatoreasca.

Banii pretinsi au fost remisi de omul de afaceri, dupa cum urmeaza:

– in perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei, in numerar,

-spre sfarsitul anului 2017 a prestat lucrari de asfaltare in cuantum de 39.746 lei in beneficiul unei firme ce apartinea unei rude a inculpatului Vlaic Petrica Dan, contravaloarea lucrarilor fiind achitata ulterior de beneficiar administratorului judiciar,

– la inceputul lunii august 2019, a efectuat lucrari de pavare a doua curti aferente imobilelor detinute de inculpatul Vlaic Petrica Dan, lucrari in valoare totala de 33.000 de lei,

-la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei.

O alta transa de bani, in valoare de 20.000 euro, i-a fost remisa inculpatului Vlaic Petrica Dan la data de 01 octombrie 2019, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

De mentionat este faptul ca, inainte de interventia procurorilor anticoruptie, administratorul judiciar i-a dat banii primiti cu titlu de mita celeilalte inculpate care i-a ascuns in trusa medicala de prim-ajutor a autoturismului personal.

Cei doi inculpati urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply