Gala Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis pentru anul 2018! Peste 1.800 de firme vor fi premiate (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, in data de 25 octombrie 2019, la Centrul Regional de Afaceri, cea de-a 26-a editie a Galei Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis, eveniment devenit unul de referinta in vestul tarii, cartea de vizita a succesului si a performantei in afaceri.


Organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis pe baza unei metodologii unice si unitare la nivel national, clasamentul pentru anul 2018 reuneste 10.232 firme care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un numar de 31.118 care au depus bilantul contabil pentru exercitiul financiar trecut.

Dintre acestea, sunt evidentiate 1.814 firme care au reusit sa se claseze pe locurile I, II si III, structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Silvicultura, Pescuit; Constructii; Servicii; Comert; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) si 5 clase de marime.

Totodata, 212 firme a caror perseverenta le-a oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri in Top, in ultimii sapte ani, sunt distinse cu Trofeul de Excelenta.

Conditiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. In top sunt admise entitatile care sunt comercianti si indeplinesc simultan cateva conditii cu privire la datele de bilant: profit din exploatare pozitiva si cifra de afaceri de minim 100.000 de lei in cazul microintreprinderilor si minim 250.000 de lei, in cazul celorlalte entitati.

Nu sunt admise in clasament: grupurile de interes economic (GIE); firmele ale caror cuantum format din suma datoriilor in legatura cu bugetul  asigurarilor sociale si bugetul statului si impozitele si taxele neplatite la termenul stabilit la bugetele locale depaseste cuantumul creantelor in legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel putin unui indicator calculat este negativa; firmele care la data realizarii clasamentului se afla in stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, intrerupere temporara de activitate, insolventa.

Firmele membre ale CCIA Timis cu cotizatia la zi primesc o bonificatie de 10% la punctajul total.

Parte integrata a evenimentului, Topul Institutiilor de Invatamant Superior consfinteste locul si rolul pe care universitatile timisene le detin in elita invatamantului academic romanesc, cat si calitatea comunicarii si colaborarii prin proiecte comune viabile menite cresterii performantelor mediului antreprenorial.

Ca la fiecare editie, CCIA Timis acorda premii si distinctii speciale unor firme, asociatii si institutii pentru momente aniversare si pentru realizari de exceptie in diferite domenii de activitate.

Premiile sunt inmanate de conducerea CCIA Timis, de oficiali ai administratiei publice locale – Prefectul Judetului Timis, Presedintele Consiliului Judetean Timis, Primarul Municipiului Timisoara, de personalitati ale mediului diplomatic si universitar.

Topul Firmelor din Judetul Timis reuneste peste 800 de participanti – reprezentanti ai mediului de afaceri, inalti oficiali ai administratiei publice centrale, regionale si locale, diplomati, reprezentanti de marca ai mediului academic, magistrati, asociatii de afaceri si camere de comert din tara si strainatate, colaboratori si parteneri ai CCIA Timis, mass-media.

Ceremonia este urmata de un dineu si de momente artistice de exceptie.

Notorietatea castigata in peste un sfert de veac si succesul de care se bucura fiecare editie a Galei Excelentei in Afaceri se datoreaza performantei unei intregi echipe, dar si partenerilor evenimentului care aduc plus valoare si confera o identitate specifica. (I.P.)

Leave a Reply