Expozitia pentru copii „First Kids on Mars” – descopera planeta Marte si robotul Curiosity, la Iulius Town Timisoara (P)

In perioada 7 – 16 octombrie 2019, la Iulius Town Timisoara va avea loc expozitia interactiva si educativa pentru copii „First Kids on Mars”. Copiii vor intra in lumea astronautilor, invatand despre sistemul solar si planeta Marte cu ajutorul unor elemente de butaforie de o calitate exceptionala, precum si cu ajutorul tehnologiilor moderne.


„First Kids on Mars” le propune copiilor un concept inedit de petrecere a timpului in scop educativ: o aventura pe planeta Marte, intr-un circuit de neuitat.

La Iulius Mall, parte integrata a proiectului mixt Iulius Town, in zona Intersport, copiii vor fi imbracati in astronauti. Acestia, indrumati de animatori, isi vor testa abilitatile de cosmonauti in diverse misiuni si vor invata despre gravitatie in sistemul solar. Apoi, copiii vor pregati, la un panou de comanda, lansarea unei rachete pe Marte, urmarind instructiunile pentru a apasa pe butoanele corecte.

Prichindeii vor avea ocazia sa descopere cum traiesc cosmonautii in spatiu, intr-un cilindru rotativ, care simuleaza o statie spatiala. De asemenea, vor cunoaste planetele prin intermediul robotului Curiosity si a realitatii augmentate.

Animatorii le vor prezenta micilor curiosi cum se incearca gasirea unor dovezi de existenta a vietii pe Marte. La finalul aventurii, copiii isi vor putea face multe poze haioase pentru a marca experienta inedita si vor fi recompensati cu diplome pentru curajul de a participa la explorare.

Expozitia interactiva se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani, iar durata unui tur ghidat este de 50 de minute. Pretul unui bilet este de 15 lei de persoana, iar in cazul grupurile de minimum 10 persoane, pretul este de 10 lei de persoana. Programarile se pot face la numarul la telefon 0746 994 442, in intervalul orar 09 – 17. (I.P.)

Leave a Reply