Finala nationala a competitiei de idei ClimateLaunchPad va avea loc, maine, la sediul Camerei de Comert din Timisoara (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, organizeaza o noua editie a  Finalei nationale a competitiei de idei ClimateLaunchPad, in calitatea sa de partener oficial in Romania al Programului Climate KIC.


Finala va avea loc  in data de 10 octombrie, de la ora 16, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT, din Piata Victoriei, iar in cadrul acestei ultime etape a competitiei, 5 echipe isi vor prezenta ideile inovatoare de business si vor concura pentru a obtine un loc in cadrul finalei internationale. 

Dupa selectarea celor mai bune idei, echipele au participat la un bootcamp intensiv sustinut de lectori internationali avizati ClimateLaunchPad, care s-a desfasurat la Timisoara, la sediul CCIA Timis, in perioada 2-3 iulie 2019.

Finala europeana si cea globala va avea loc la Amsterdam (Olanda), iar cele mai bune idei din tarile participante vor fi prezentate, conceptual, la nivel international si vor intra in competitie pentru castigarea unei prime investitii in business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  si 2.500 euro locul III.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon. In acest sens, au fost identificate cele mai bune idei sustenabile.

Anul acesta, in competitie au intrat peste 50 de tari, de pe 4 continente. (I.P.)

 

Leave a Reply