Tanara din Timisoara care a inselat 14 persoane cu peste 250.000 de euro, promitandu-le vanzarea unor autoturisme de lux, a fost trimisa in judecata

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, in 13.01.2020, trimiterea in judecata a inculpatei Mihailescu Ana Maria, cercetata in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, santaj, fals material in inscrisuri sub semnatura privata si inducerea in eroare a organelor judiciare.


Prin actul de inculpare s-a retinut faptul ca, in perioada iunie 2018 – septembrie 2019, Mihailescu Ana Maria a indus in eroare 14 persoane vatamate, carora li s-a prezentat ca fiind o prospera femeie de afaceri, care achizitioneaza flote de autoturisme rulate de la reprezentante auto sau din Dubai, pe care le revinde.

Astfel, a facut promisiuni succesive de vanzare a autoturismelor in cauza catre persoanele vatamate, cu scopul de a obtine pentru sine sume de bani in mod injust si cauzand astfel persoanelor vatamate un prejudiciu total in cuantum de 1.361.036,78 lei.

De asemenea, in ceea ce priveste savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri sub semnatura privata, s-a retinut ca la data de 07.05.2019, inculpata a falsificat contractul cu nr. 4610, prin modalitatea contrafacerii subscrierii,  constand in aceea ca, fara a avea o autorizare prealabila sau un mandat din partea unui martor, a semnat contractul de inchiriere autovehicule nr. 4610/07.05.2019.

Aceasta fapta a produs consecinte juridice in mediul privat, in sensul ca a inchiriat un autoturism, cu scopul inducerii in eroare a unei dintre persoanele vatamate, prin intermediul martorului, cu privire la legalitatea detinerii autoturismului in cauza, autoturism care din discutiile purtate ar fi trebuit sa faca obiectul contractului de vanzare-cumparare incheiat cu persoana vatamata.

In ceea ce priveste savarsirea infractiunii de santaj, s-a retinut ca inculpata a amenintat cu savarsirea de acte care sunt de natura a inspira victimei temerea unui pericol pentru demnitatea sa si avutul sau.

In urma amenintarii declansate si a temerii serioase produse victimei, aceasta a fost pusa in situatia de a nu mai avea resursele morale necesare pentru a se opune pretentiilor acesteia. In cazul de fata, amenintarea victimei a constat in faptul ca inculpata i-a comunicat ca o va distruge si va interveni pe langa superiorii ei, in sensul ca „va rezolva” ca aceasta sa isi piarda locul de munca.

In acest mod, i-a solicitat sa-i remita suma de 24.000 euro, in scopul de a dobandi respectiva suma in mod injust, sub pretextul ca aceasta ar fi rezolvat punctual o programare la I.M.L. pentru atestarea discernamantului unei rude.

Din analiza probatoriului administrat, in demonstrarea savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, s-a mai retinut ca inculpata, la data de 29.05.2019, a formulat o plangere penala impotriva altui martor, cu privire la comiterea de catre acesta a unei infractiuni de inselaciune, cunoscand ca situatia expusa este nereala.

Mai exact, inculpata a initiat o afacere ce a avut ca obiect exportarea in Dubai, E.A.U., a unei cantitati de 1.500 kg de nuca, de pe urma careia martorul si-a incasat castigul de 20.000 de euro de la inculpata, iar ulterior finalizarii afacerii, acesta nu a mai dorit continuarea vreunei relatii comerciale cu inculpata.

Din acest motiv, intrucat inculpata era angrenata in comiterea mai multor infractiuni de inselaciune, iar in derularea modului de operare rula sume mari de bani, pentru achitarea de autoturisme inchiriate, in scopul de a le prezenta spre vanzare persoanelor vatamate enuntate mai sus, a sustinut in mod nereal ca suma de 20.000 de euro ar fi reprezentat avansul pentru cumpararea autoturismului marca Mercedes apartinand martorului, pe care acesta din urma nu ar mai fi vrut sa-1 vanda, prejudiciind-o in acest fel pe inculpata. (I.P.)
Leave a Reply